Stamkos ja Lightning purustasid Canadiensi

Tampa Bay Lightningu 0-4 playoffide allajäämine Montreal Canadiensi vastu oli ootamatu ja piinlik, kuid nüüd on Steven Stamkos & Co saanud väikese kättemaksu. Canadiensile põhjustati hooaja esimene kaotus skooriga 7-1. Stamkos sai kirja karjääri kaheksanda kübaratriki.

(foto: foxsports.com)
Stamkos suunas kaks kolmandikku Carey Price'i ja ühe kolmandiku Dustin Tokarski poolt valvatud väravale 12 pealeviset. Ehk sama palju kui eile kogu Buffalo Sabresi meeskond kokku! Kübar vormistati teise kolmandiku lõpuks. Kaks väravatest tulid arvulisest ülekaalust.

See ja 4-1 seis lõpetas ka Price'i tööpäeva. Tema nimele jäi vaid 19 tõrjet. Kuigi võib öelda, et kogu meeskond lõpetas siis juba mängimise. Viimase 20 minutiga saadi Ben Bishopi väravale vaid üks üritus! Lightning paugutas neid seevastu 18 ja sai kirja ka veel kolm väravat. Nende seas Vladislav Namestnikovi karjääri esimene tabamus. Avakolmandikul oli ta endale noppinud karjääri esimese punkti.

Enim punkte jäi Victor Hedmani nimele. 23-aastane rootslasest kaitsja skooris kolmandas mängus järjest ning lisas sellele veel kolm söötu.

Canadiensi auvärava sai avakolmandiku keskel enda nimele Brendan Gallagher. Täielikult oli ära neutraliseeritud Tomaš Plekanec, kes valiti liiga poolt avanädala esimeseks täheks (Darcy Kümperi ja Sidney Crosby ees).


Lightingu uue nimega koduhallist Amalie Arenast veidi lõuna pool BB&T Centeris võõrustas Florida Panthers Ottawa Senatorsi. Kanada klubi võitis matši jalgpalliskooriga 1-0. Värav tuli teisel kolmandikul arvulisest ülekaalust. Tabamuse autoriks oli Clarke McArthur.

Mängu oli tulnud kaema vaid 7311 pealtvaatajat, millega tehti klubi läbiaegade väikseima publikuhulga rekord. Vanale pandi ära ligi 3000-ga! Samas on NHL-i absoluutrekordini veel pikk maa minna. 1987. aastal ilmusid ühele New Jersey Devilsi mängule vaid 334 pealtvaatajat. Kuigi tõe huvides tuleb mainida, et halli täitumist segasid siis ilmastiku- ja liiklusolud,


Panthers alustas viimati kolme järjestikuse kaotusega hooajal 2007/08.

Kommentaarid