Penguins kostitas Devilsit kaheksa (!) väravaga

Teadupärast ei maksa magavat karu äratada ja nähtavasti ei tasu ka pingviine kurjaks ajada. New Jersey Devils läks Pittsburgh Penguinsi kodujääl peetud kohtumist 3-1 juhtima, aga siis tuli vaid korjata, korjata, korjata ja korjata, kuniks enda puuri oli lennanud kaheksa tükki.

(foto: Gregory Shamus/Getty Images)
Devils võitles 3-1 edu välja teise kolmandiku kuuendaks minutiks. Esimene pandi Marc-Andre Fleury selja taha juba 9. sekundil. Üks väravatest tuli ka arvulises vähemuses. Pingviinide marss algas teise kolmandiku üheksandal minutil. Vahe tegi ülekaalust minimaalseks Jevgenu Malkin. Mõni minut hiljem sai Penguins tänu Patric Hörnqvistile viigi kätte ning seejärel hakkas rong peatusest väljuma.

Teisel kolmandikul lisati oma arvele veel kaks väravat ja lõpetati ühtlasi sellega Devilsi esinumbri Corey Schneideri õhtu. Tema tegi vaid 18 tõrjet. Asendusmees Scott Clemmensen polnud väga palju teravam. Kui üldse. Tema kolmekordseks üle mängimiseks läks Penguinsil vaja vaid kümmet pealeviset. Seejuures kombineerisid Malkin ja Sidney Crosby vaid kolm punkti - kõik väravad.

Kohtumise parimaks valiti Steve Downie, kes tegi 1+1. Põhimõtteliselt oli mitmepunkti mehi rohkem, kui Clemmensenil tõrjeid.


Teised kohtumised:

Boston Bruins 3 - 4 Minnesota Wild (tipphetked)

Wild tegi midagi enamvähem sarnast, mida Penguins. Ja loomulikult, mida New York Rangers nende endi vastu oli eelneval õhtul teinud. Viimasel kolmandikul rabeleti välja 1-3 august. Bruins oli suuresti tänu kollanokale Seth Griffithile edu saanud - tema poolt 2+1 - aga viimasel kolmandikul jäädi lihtsalt liiga passiivseks. Kaheksa pealeviske vastu pani Wild 18 tükki. Mängu lõpuks kaldus selles arvestuses Wildi edu 42-28 peale.

Columbus Blue Jackets 2 - 5 Ottawa Senators (tipphetked)

Jacketsile sai saatuslikuks viimase kolmandiku algus. Esmalt lasti neljandal minutil Erik Karlssonil külalised 3-2 ette viia ja seejärel korjati endale viieminutiline karistus. Selle lõpuhetkedel kasvatas Senatorsi edu kahe peale Alex Chiasson. Minut hiljem lisas veel ühe Craig McArthur ja rong oli läinud. McArthur lõpetas 1+2'ga. Jacketsi jaoks tegi õhtu veel kurvemaks see, et järjekordselt langes üks mängija vigastustetondi küüsi. Kaitsja James Wisniewski murdis sõrmeluu.

New York Islanders 3 - 4 Winnipeg Jets (tipphetked)

Islanders rikkus oma mängu samuti ühe viieminutilise karistusega ära. Jets tegi selle jooksul teise kolmandiku alguses kaks väravat. Kolmandiku viimase viie minutiga saadi veel 3-3 viik kätte, aga kuna Ondrej Pavelecile pakuti üsna kerge tööpäev - vaid 21 pealeviset - siis oli raske võidusadamasse jõuda. Sinna suunas Jetsi viimase kolmandiku alguses Andrew Ladd, kes oli ka 1-1 viigivärava autor. Tema kõrval oli hoos ka Bryan Little, kes sai kirja kolm söödupunkti.

Toronto Maple Leafs 4 - 0 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres sai vastaste väravale vaid kümme pealeviset, millega püstitati klubi negatiivne rekord. Ühtlasi kordab see Leafsi rekordit. 2002. aastal õnnestus Ottawa Senatorsi rünnak samamoodi ära lämmatada. Väravaid tuli oodata teise kolmandiku viimase minutini, mil Tyler Bozak pani ülekaalust lõpuks lumepalli veerema. Hiljem lisas ta endale veel ühe söödu. 1+1 tegi ka Phil Kessel. Kaitsja Morgan Reilly lõpetas kahe söödupunktiga. Sabresi kaitsja Tyler Myers, kelle nimi ringleb aktiivselt erinevates üleminekute juttudes, tõdes pärast matši, et enam madalamale ei saa meeskond langeda.

Tampa Bay Lightning 7 - 3 Arizona Coyotes (tipphetked)

Mitte ükski Lightningu tabamus ei tulnud Steven Stamkose poolt, kes lõpetas õhtu vaid ühe söödupunktiga. Tyler Johnson sai neid kokku lausa neli. Nikita Kutšerov tegi oma NHL-i karjääri esimese kübaratriki. Kaks väravat sai enda nimele Brian Boyle.

Philadelphia Flyers 3 - 2 (LA) Los Angeles Kings (tipphetked)

Mõlemad väravavahid olid superhoos. Ray Emery tegi 38 tõrjet ja Jonathan Quick 40 tõrjet. Küll ajas aga viimase korralikult närvi endise Kingsi mehe Brayden Schenni poolt tehtud võiduvärav, kus näis, et Flyersi ründaja lükkas litri koos Quickiga üle väravajoone.


Colorado Avalanche 2 - 3 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Paras väravavahtide šõu toimus ka selles mängus. Semjon Varlamov pidi Avalanche'i postide vahel seisma silmitsi koguni 51 pealeviskega! Antti Niemit kostitati 33 üritusega. Vaatamata selgele ülekaalule pidi aga Sharks viimasel kolmandikul kaotusseisust välja tulema, et endale vähemalt punkt päästa. Mängus kohtusid karjääri jooksul esmakordselt kaks venda - Jamie McGinn (Avalanche) ja Tye McGinn (Sharks).

Chicago Blackhawks 0 - 1 Anaheim Ducks (tipphetked)

Kollanokk Scott Darling tegi Blackhawksi väravasuul taas ilusa esituse, aga lasi ühel siiski enda selja taha lipsata. See tuli viimasel kolmandikul arvulises vähemuses Devante Smith-Pelly poolt. Ducksi puuris seisnud John Gibson tegi karjääri teise nullimängu 38 tõrjega. Kohtumine oli väga võitluslik ja seda jääb hästi iseloomustama alljärgnev kaader.


Dallas Stars 3 - 4 (LA) St. Louis Blues (tipphetked)

Stars sai koguni kolm korda eduseisu nautida. Eest rebimine aga siiski ei õnnestunud. Bluesi aitas lisaajale Vladimir Tarasenko tabamus ning venelane vormistas lisaminutitel ka oma NHL-i karjääri esimese kübaratriki. Seejuures tunnistas pärast mängu Bluesi peatreener Ken Hitchcock, et 22-ründaja oli eelmisel päeval trennist haiguse tõttu puudunud. Tarasenko kõrval oli resultatiivne ka Jori Lehterä. Soomlane lisas endale ka kaks söödupunkti. Starsi eest tegid Tyler Seguin ja Trevor Daley 1+1.

Calgary Flames 1 - 2 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Flames sai tunda seda, mida neil endil on kombeks teha. Ehk siis vastast domineeriti kogu kohtumise vältel, aga võidust jäädi lõpuks ilma. Pealevisete arvestuses oli Flames üle 38-19. Canadiens võitis viimati Calgary's 2002. aasta jaanuaris.

Vancouver Canucks 4 - 1 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes sai Eric Staali tagasi, kes korjas endale kohe ka ühe söödupunkti, aga kasu sellest polnud. Canucks oli turvaliselt 3-0 mängu juhtimas, kui Jiri Tlusty oma meeskonna tabloole sai. Brad Richardson tegi Canucksi poolelt kaks väravat ja barankamehi oli vaid seitse. Ryan Miller teenis karjääri 300. nullimängu 29 tõrjega. Pärast tema liitumist on nüüd vähemalt 300 võitu saanud väravavahtide klubi 30 mehe suurune.

Kommentaarid