Flyers noppis Penguinsi vastu järjekordse võidu

Kui on olemas üks meeskond, kelle vastu Pittsburgh Penguins viimasel ajal eriti mängida ei taha, siis on see kindlasti Pennsylvania osariigi naaber Philadelphia Flyers. Enne viimatist matši oli Flyers võitnud neli omavahelist mängu järjest. Nüüd venitati see seeria kena võõrsilvõiduga viie peale.

(foto: The Associated Press)
Penguins sai matšile väga kena alguse, kui juba neljandal mänguminutil skoor avati. Tabamuse autoriks Nick Spaling, kelle jaoks oli see esimene värav Penguinsi särgis. Esimesele vaheajale mindi aga hoopis Flyersi eduseisul. Mark Streit viigistas seisu ning Pierre-Edouard Bellemare tegi 2-1. Temast sai alles kuues Prantsusmaal sündinud mängumees, kes on NHL-is skoorinud. Seejuures piisas Flyersil kaheks tabamuseks vaid seitsmest pealeviskest.

Samas ei saanud Penguinsi väravavahi Marc-Andre Fleury teise kolmandiku mängu kallal üldse nuriseda. Ta lükkas kõrvale 17 vastaste üritust ja hiljuti hirmutava kogemuse üle elanud Pascal Dupuis viigistas mänguseisu.

Kõik oli suurepäraseks mängu lõpuks valmis seatud ja vähemalt Flyersi fännid ei pidanud selles pettuma. Viimasel kolmandikul toimetati üheksa üritusega Penguinsi võrku kolm litrit ning ilus 5-3 võit oli käes. Teiste seas skooris ka Pittsburghis sündinud R.J. Umberger.

Oma karjääri jooksul 48. põhihooaja mänguga Flyersi vastu 75 silma kogunud Sidney Crosby jäi sel korral nulli peale. Ühtlasi jäi Penguins sel hooajal esimest korda ilma ülekaalu väravata.


Kas Edmonton Oilers on ennast viimaks kogumas? Seda võib küsida nüüd, kus meeskond on saanud kaks võitu järjest. Mõlemad skooriga 3-2. Läinud ööl alistati Washington Capitals. Peatreener Dallas Eakin jäi kiruma meeskonna viimase kolmandiku mängu, kuid Ben Scrivensi kenad tõrjed jätsid kõik punktid siiski koju.

Oilers sai avakolmandikul kirja kümme pealeviset, kuid kokku vaid 20. Teisel perioodil tuli vaid viie pealeviske juures ka kaks väravat. Need läksid Ryan Nugent-Hopkinsi ja Nikita Nikitini arvele. Avakolmandikul oli skoori avanud Justin Schultz.

Esimesel perioodil sai ka Nicklas Bäckströmist 2006. aasta drafti esimene mängija, kes jõudnud 500. punktini. Samal aastal said valituks näiteks Jonathan Toews, Phil Kessel ja Claude Giroux. Bäckströmi punkt tuli söödust, mille ta toimetas John Carlsonile, kes viigistas mängu 1-1 peale.

Teine kaitsja Mike Green viis Capitalsi teise kolmandiku viiendal minutil ette, aga sellega oli külaliste jaoks pidu värava ees ka läbi. Scrivens tegi lõpuks 32 tõrjet.


Buffalo Sabresi nukker hooaeg jätkub selle nädala teises poole läänerannikul. Esimesena külastati Anaheim Ducksi. Sel korral saadi vastaste väravale 23 pealeviset, kuid väga palju positiivsemat tulemust see võrreldes hooaja esimese omavahelise kohtumisega siiski ei toonud. Ducks võitis matši 4-1. Corey Perry tegi oma hooaja teise kübaratriki. 2011. aasta põhihooaja MVP on alates 1985. aastast alles kuues mängija, kes hooaja esimese seitsme mänguga kaks kübarat on teinud. Viimati sai sellega 11 aastat tagasi hakkama Ilja Kovaltšuk.


Algselt pidi õhtu jooksul toimuma neli matši, kuid Ottawa Senatorsi ja Toronto Maple Leafsi kohtumine jäi Kanada parlamendis toimunud traagiliste sündmuste tõttu ära. Seetõttu toimusid kõikjal ka erinevad tribuut ettevõtmised. Selline oli mängueelne vaatepilt Pittsburghis:

(foto: Twitter @GoaliesNHL)

Kommentaarid