Nathan Hortoni karjäär on läbi?

Viimastel nädalatel on NHL-i kuluaarides aina valjumaks muutunud sosinad, et Columbus Blue Jacketsi ründaja Nathan Hortoni karjäär võib läbi olla. 29-aastane mängumees ei suuda kuidagi moodi kosuda seljavigastusest ning nüüd on seda kinnitanud ka klubi ise.

(foto: Greg Bartram/USA TODAY Sports)
Hortoni ametlikuks diagnoosiks on degeneratiivne diski haigus. Lugedes selle iseloomustust arst.ee lehelt võib tõesti öelda, et tema naasmine väljakule on üsna ebatõenäoline.

Väidetavalt on Hortonit alaseljavalu kimbutanud mitu aastat. Jacketsi peamänedžeri Jarmo Kekäläineni sõnul sai praegune trauma alguse suvel, kui mees rahulikult sörkjooksu oli tegemas.

Boston Bruinsiga 2011. aastal Stanley karika võitnud mees on nüüdseks mitu kuud üritanud traumast taastuda, kuid on jääle naasmisest põhimõtteliselt sama kaugel kui siis, mil taastusravi algas.

"Ta on pidevates valudes," kommenteeris olukorda Hortoni agent Paul Krepelka. Väidetavalt mõeldakse tõsiselt seljaoperatsiooni peale, kuid see soovitakse kasutusele võtta alles viimase abinõuna.

Jackets hankis Hortoni suurte lootustega eelmisel suvel, tehes temaga 7-aastase lepingu, mille koguväärtuseks on 37.1 miljonit dollarit. Samuti olid suured plaanid ka mehel endal. "Ta tegi Columbusega lepingu, et mängida tähtsat rolli meeskonnas, mis on esiletõusmas. Ta oli sellega seoses väga elevil. Tema jaoks on ääretult frustreeriv, et ta pole meeskonda kuidagi moodi aidata saanud," rääkis Krepelka.

Horton tegi mullu Jacketsi eest kaasa vaid 36. matšis, kus kogus viis väravat ja 19 punkti.

Kommentaarid