Islanders purustas Hurricanesi

Kui reede on tavaliselt suur pummeldamise aeg, siis NHL-i kummaline kalendri kujundamine pakkus meile sel reedeõhtul vaid ühe matši. New York Islanders külastas Carolina Hurricanesi ning viis kaks punkti koju kindla 5-3 võiduga.

(foto: Gregg Forwerck/Getty Images)
Mõlemad olid alguses raskustes oma mängu leidmisega, kuid kui väravad hakkasid voolama, siis läks Islanders täielikult oma teed. 1-0 tehti kolm minutit enne esimese kolmandiku lõppu. 5 vs 3 ülekaalus sai debüütmängus väravakirja Johnny Boychuk. Minut enne kolmandiku lõppu kerkis alles eelmisel nädalavahetusel Boston Bruinsist hangitud kaitsja üheks sööduandjaks ning Brock Nelson tegi seisuks 2-0.

Oktoobri alguses 23ndat sünnipäeva tähistanud Nelson tegi mullu 26 punktiga soliidse kollanoka hooaja ja näitas nüüd, et võib uuel hooajal teha veel palju suurema arenguhüppe. Noor ameeriklane lõpetas matši 2+2'ga. Teine värav tuli teisel kolmandikul arvulisest ülekaalust.

Hurricanes ärkas alles viimasel kolmandikul. NHL-i lühim mees Nathan Gerbe tegi kolmandiku teisel minutil 5 vs 4 vastu mängus ühe tagasi, kuid selle järgselt tuli taas kiirelt enda selja tagant kaks tükki välja võtta ning mäng oli otsustatud. Järgnesid veel vaid kaks lohutusväravat. Üks neist Eric Staali poolt, keda kaamera pärast igat Islandersi väravat armastas. Mõistagi oli kapteni meeleolu täielikult nullis.

Boychuk lõpetas 1+2'ga. Mitmepunktilised mängud tegid ka John Tavares (3 söötu) ja Ryan Strome (2 söötu).

Hurricanes on nüüd kaotanud viis oma viimasest kuuest hooaja avamängust.


Meeskonnad kohtuvad juba täna uuesti. Sel korral New Yorkis.

Kommentaarid