Kings ootab endiselt esimest võitu

Linnalegend "karikavõidu pohmelus" on kogumas endale aina enam tõepõhja alla. Õhtul, mis oli läbiaegade kuues, mil aeti mängima kõik meeskonnad, lasi Los Angeles Kings Arizona Coyotesi vastu käest 2-0 edu. Oli ka mitmeid teisi üllatusi.

(foto: The Canadian Press)
Kings võitles kaheväravalise edu välja 13. minutiga. Olenemata sellest, et avakolmandikul jäädi pealevisete arvestuses 9-18 alla. Coyotes üllatas oma väravavahi valikuga. Mike Smith asendati enamvähem viimasel hetkel Devan Dubnykiga. Meeskonna peatreener Dave Tippett oma otsust aga kahetsema ei pidanud. Pärast võbelevat algust lõpetas endine Edmonton Oilersi puurivaht mängu väga kindlalt. Olles esimese kaheksa pealeviskega lasknud enda selja taha kaks tükki, tõrjus ta kõik ülejäänud 18 üritust.

Seejuures tehti 12 859 silmapaari ees Jonathan Quicki elu tõeliseks põrguks. Kingsi väravale saadi 40 üritust ja come-back algas esimese kolmandiku lõpuhetkedel ülekaalu väravaga. Viik saadi kätte teise kolmandiku keskel, kuid olgugi, et ülekaal oli tohutu - väravavisked 2. perioodil 14-3 - saadi võit kätte alles lisaminutitel. Oliver Ekman-Larsson lõpetas mängu ülekaalu väravaga 14 sekundit enne lisaaja lõppu. Asekapten Keith Yandle korjas kõigi meeskonna väravate juures endale söödupunkti.

Reedel tegi klubi teatavaks, et varem spekuleeritud muutused klubi juhtkonnas saavad ametliku käigu, seega oli võit Kingsi üle Coyotesi jaoks omamoodi (järjekordse) uue ajastu algus. Andrew Barroway maksab 51% eest 155 miljonit dollarit ehk ligi 96 ja pool miljonit eurot. Kui nüüd veel vaid rahvas ka halli tuleks. Eelpool mainitud publikuhulk moodustas Gila River Arena mahutavusest vaid 75%.


Teised kohtumised:

Boston Bruins 0 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Aleksandr Ovetškin sai kirja oma hooaja esimesed väravaid (üks ülekaalust) ja Barry Trotz oma esimese võidu Capitalsi peatreenerina. Braden Holtby karjääri 12. nullimäng tuli 29. tõrjega.

Toronto Maple Leafs 2 - 5 Pittsbrugh Penguins (tipphetked)

Penguins paugutas end esimese kolmandikuga 3-0 ette. Kaks tükki tulid ülekaalust, üks 5 vs 3 olukorras. Teisel kolmandikul lisati veel üks ülekaalu värav. Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin tegid mõlemad 1+2.

Detroit Red Wings 2 - 3 Anaheim Ducks (tipphetked)

Põnev kohtumine sai skandaalse lõpu. Ryan Getlzaf tõi 24 sekundit enne lõpusireeni oma õhtu teise tabamusega kaks punkti Ducksile, kuid pidanuks ehk hoopis vahetult enne seda karistuspingil maanduma.



Tampa Bay Lightning 2 - 3 (KV) Ottawa Senators (tipphetked)

Lightning läks avakolmandiku viimastel minutitel teenitult ette, aga Senators jõlkus tänu väravavaht Robin Lehnerile kaasas (lõpuks 38 tõrjet) ning röövis võidu.

Florida Panthers 1 - 5 New Jersey Devils (tipphetked)

Devils oli 20. minutiga juba 4-0 ees. Intrigeerivas endiste Vancouver Canucksi väravavahtide lahingus jäi Cory Schneider kindlalt peale. Roberto Luongo õhtu lõppes teise perioodi kolmandal minutil. Kui eelmisel hooajal läks Devilsil kümne värava korja saamiseks viite mängu, siis tänavu on juba kahe matšiga koos 11 tükki. Viimati alustati hooaega kahe 5+ väravaga lõppenud mänguga aastal 1968.

New York Islanders 5 - 4 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Varuväravavahtidega kordusmatš oli selgelt tasavägisem, kui reedeõhtune lahing, kuid Islanders domineeris siiski kohtumist. Brock Nelson oli taas resultatiivne ning sai kirja ka ühe söödu. Samaga lõpetas John Tavares. Hurricanesi eest pani kübara Jiri Tlusty.

Philadelphia Flyers 3 - 4 (KV) Montreal Canadiens (tipphetked)

Flyers mängis viimase kolmandikuga maha 3-0 edu. Pealevisete arvestuses jäi Canadiens viimase 20 minuti jooksul peale koguni 19-3. Wayne Simmonds sai enda nimele taas kaks tabamust. Tomaš Plekanec skooris samuti oma hooaja neljanda ja mängu resultatiivseim oli Andrei Markov 1+2'ga.

Columbus Blue Jackets 5 - 2 New York Rangers (tipphetked)

Varuväravavaht Cam Talbot tegi Rangersi puuris vaid 19 tõrjet. Ryan Johansen pani koos Scott Hartnelliga kaks söötu ja Cam Atkinson skooris kaks tükki. Rangers võib positiivse poolele kanda järjekordse Rick Nashi värava ja 19-aastase Anthony Duclairi kaks söödupunkti.

St. Louis Blues 4 - 1 Calgary Flames (tipphetked)

Esimene värav tuli juba 48. sekundil. Blues oli lõpuks pealevisetega 39-24 üle. Mõlemad Kevin Shattenkirk ja Paul Stastny said kirja kolm söödupunkti. Stastnyl on nüüd Flamesi vastu karjääri numbrid - 41 mängu, 49 punkti.

Nashville Predators 4 - 1 Dallas Stars (tipphetked)

Stars sai varakult 1-0 ette, kuid ei suutnud sellele midagi ehitada. Lõpuks jäädi korraliku rahe alla - pealevisked 33-18 Predatorsile. Paul Gaustad tegi Gordie Howe kübara ehk sai kirja nii värava, söödu kui ka kakluse.

Chicago Blackhawks 6 - 2 Buffalo Sabres (tipphetked)

Sabres püsis mängus viimase kolmandikuni olgugi, et esimene tuli välja korjata juba 59. sekundil. Viimasel kolmandikul jäi Blackhawks peale 4-0. Brandon Saad korjas kolm söödupunkti, kaks tükki sai enda nimele Jonathan Toews ja 1+1 tegid Patrick Kane ning avavärava autor Andrew Shaw.

Colorado Avalanche 0 - 3 Minnesota Wild (tipphetked)

Avalanche jäi mullu nulli peale vaid ühes kohtumises, kuid nüüd on see juhtunud kahes järjestikuses matšis Wildi vastu, mis kaotati üldskooriga 0-8. Darcy Kümper tegi nullimängu 30. tõrjega.

Vancouver Canucks 5 - 4 (KV) Edmonton Oilers (tipphetked)

Ryan Miller tegi mängule kohtuva alguse, aga säras viimasel kolmandikul tähtsate tõrjetega ja võttis ka kõik karistusvisked ära. Daniel Sedin sai kirja kolm söötu, nende seas karjääri 500. söödu eest tulnud punkti.

San Jose Sharks 3 - 0 Winnipeg Jets (tipphetked)

Alex Stalocki 30 tõrjet tähendavad, et Sharksist sai NHL-i ajaloo esimene meeskond, kes on hooaega alustanud kahe järjestikuse nullimänguga, mis tulnud erinevate puurivahtide poolt. Jets tegi väga hüpliku mängu. Avakolmandikul saadi Sharksi 15 pealeviske vastu vaid kolm, aga viimasel kolmandikul tehti ise 14 tükki, samas kui vastased jäeti hoopiski nulli peale.

Kommentaarid