Mees metsast - Stuart Percy

Toronto Maple Leafs on tasapisi hakanud taastuma kehvast hooaja algusest, kuigi ega selle suhtes pole mitte ühtegi halba sõna öelda Stuart Percy'il. 21-aastasest kanadalasest on saanud Leafsi kuulusrikka ajaloo esimene kollanokast kaitsja, kes on alustanud karjääri kolmemängulise punktiseeriaga.

(foto: Claus Andersen/Getty Images)
2011. aasta drafti 25. valiku esiletõus on olnud väga ootamatu. Ta pääses meeskonda tänu muljetavaldavatele esitustele treeninglaagris ning hiljem ka kontrollkohtumistes. Eelmisel hooajal kogus ta Leafsi AHL-i tütarmeeskonnas 71. matšiga 24 silma. Ehk siis saldo oli korralik, kuid ei midagi üleliia vaimustavat.

Treeninglaagrid on klubide jaoks hea viis vaatamaks, mis seisus erinevad noorukid on, kuid paljud pidid oma drafti valikutes tänavu siiski pettuma. Teuvo Teräväinen pidi tänavu Chicago Blackhawksi eest tegema läbimurde hooaja, kuid ta saadeti aasta alguseks siiski AHL-i. Pärast Jason Spezza lahkumist oli tsentri koht vaba Ottawa Senatorsil, kuid Curtis Lazar ei suutnud seda siiski endale mängida. Sama lugu oli Arizona Coyotesi Max Domi puhul ja neid näited on veel teisigi.

Parcy lendas aga igasuguste ootuste radari alt läbi ja nagu eelpool mainitud, siis otse Leafsi paksu rekordite raamatusse välja. Lisaks sellele on vaid kapten Dion Phaneuf seni temast enam mänguaega saanud ning Percy esiletõus on teise talendi Jake Gardineri täielikult meeskonnast välja tõuganud.

24-aastasel kaitsemehel on NHL-is selja taga kaks 30 punktiga hooaega, mis tõi talle suvel ka kena palgatõusu (20.25 milli viie aasta peale). Kuid hooaja esimeses kahes matšis, kus ta väljakul käis, kogus ta endale efektiivsuse näitajaks -3 ning peatreener Randy Carlyle võttis kohe ette karmi õpetusmeetodi jättes ta koosseisust välja.

"Alati on olemas mehi, kes tulevad sisse ja tahavad sinu kohta endale saada," rääkis nädala alguses antud intervjuus Leafsi kõige kogenum kaitsemees, 37-aastane Stephane Robidas. Suvel Anaheim Ducksist saabunud veteran kiitis ka kõvasti Percyt: "Ta on litriga väga tasakaalukas ja teeb peaaegu alati õigeid otsuseid. Ta on väga usaldusväärne kaitsemees, kes on alati õigel positsioonil. Ta on arvulises enamuses samuti väga efektiivne ja ta on saanud hakkama mitmete väga heade mängijate vastu mängides."

Percy kolmest söödupunktist kaks ongi tulnud arvulises ülekaalus mängides. Toronto kesklinnast vaid pooletunnise autosõidu kaugusel Oakville'is sündinud noormees oma mänguga aga veel 100%-liselt rahul ei ole. "Olen alles liigaga kohanemas, kuigi usun, et suudan olukordi juba üsna hästi lugeda," rääkis Percy pärast läinud öist 3-2 lisaaja võitu Colorado Avalanche'i üle.

Kommentaarid