Jonathan Drouin tutvustas ennast laiemale avalikkusele

Käes on aeg, mil 2013. aasta drafti 3. valik Jonathan Drouin pole enam lootustandev noormängija, kellest võib sirguda korralik mängumees. 24. oktoober aastal 2014 ja mäng Winnipeg Jetsi vastu läheb ajalukku kui matš, milles Drouin tegi oma väga eduka karjääri esimese värava.

(foto: Trevor Hagan/The Canadian Press)
Loomulikult pole keegi kahelnud, et Drouinist saab asja, kuid ega päriselt ei tea kunagi, kuidas üks lihvimata teemant meeste mänguga kohaneb. 19-aastasel noorukil pole see aga mitte mingisuguseid probleeme tekitanud. Ta on pärast karjääri esimest kolme kohtumist liikumas punkt mängu kohta tempos. Temast õhkub iga liigutuse juures klassi ja kombo Drouin - Steven Stamkos on arvatavasti paari aasta pärast NHL-is ära keelatud. Selle paari kasutamine on lihtsalt teiste suhtes ebaõiglane.

Seda näitasid nad Jetsi vastu juba mängu viiendal minutil. Kena söödumäng ei jätnud vastaste väravavahile mitte mingisugust võimalust. Ondrej Pavelec tegi kokkuvõttes järjekordse nukra esituse ja tema õhtu kestis vaid kaks kolmandiku. Drouini karjääri esimene värav tuli välja korjata teise kolmandiku viiendal minutil.

Veidi vähem kui minuti hiljem vastas sellele Jetsi hooaja esimese ülekaalu väravaga Bryan Little, kuid Lightning andis teisel kolmandikul vastastele väga õpetliku loengu teemal "efektiivne jäähoki". Jets rabeles kõvasti ja sai Ben Bishopi väravale 14 pealeviset. Lightning sai kirja vaid kuus üritust ja Drouini kõrval panid veel pirni põlema ka Vladislav Namestnikov ja Ondrej Palat.

Viimaseks kolmandikuks tuli Jetsi väravasuule Michael Hutchinson, kuid 24-aastane puurivaht ei suutnud võitu siiski röövida. Lõppseisu 4-2 tegi kümme minutit enne lõppu Blake Wheeler. Bishopi arvele jäi lõpuks 40 tõrjet.

Teised kohtumised:

New Jersey Devils 2 - 3 (KV) Dallas Stars (tipphetked)

Devilsil läks üldse hästi, et punkt kätt saadi. Esiteks jäädi 0-2 taha, teiseks Stars oli pealevisetega 37-27 üle ja kolmandaks 2-2 viigivärav oli väga kummaline. Devils kaotas karistusvisete seeria 18. korda järjest. Stars andis debüüdi 23-aastasele kaitsjale Jyrki Jokipakkale.

Colorado Avalanche 7 - 3 Vancouver Canucks (tipphetked)

Avalanche domineeris kohtumist algusest lõpuni - pealevisked 48-29 - kuid Canucks sai nautida kahte eduseisu. Teist õhtut järjest skooriti esimese minuti sees. Seekord tegi Henrik Sedin kümne sekundiga 1-0. Jerome Iginla viigistas seisu oma esimese Avalanche'i väravaga, kuid enne avakolmandikku viis Alex Burrows Canucksi taas ette. Järgmiste perioodidega korraldas kodumeeskond aga Eddie Läcki poolt valvatud värava all korraliku mürgli. Viis väravat tulid erimängijate poolt enne, kui Iginla oma mängu teisega lõppseisu vormistas. Canucksi poolelt oli veel täpne Daniel Sedin. Iginla lisas kahele väravale ka ühe söödu. Matt Duchene tegi 1+2 ja kaitsja Tyson Barrie korjas kolm söödupunkti.

Edmonton Oilers 6 - 3 Carolina Hurricanes (tipphetked)

Hurricanes oli avakolmandikul pealevisetega 15-10 üle, aga see lõppes väravateta. Teine periood mängiti 2-2 viiki, kuid siis ütles Oilers "adjöö". Samas sai vaid Jordan Eberle kirja rohkem kui ühe punkti. Ta tegi 2+1.

Anaheim Ducks 4 - 1 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets oli selgelt eelneval õhtul Sharksi vastu tehtud üheksaväravalisest mängust väsinud. Ducksi 34 pealeviske vastu saadi vaid 17. Ducks pani ülekaalus olles neljast kaks. Ryan Getzlaf, Corey Perry ja Sami Vatanen lõpetasid kõik 1+1'ga.

Kommentaarid