Hooaja esimese New Yorgi derbi võitis Islanders

New York Islanders jätkab muljetavaldava hooaja algusega. Pärast kahe esimese mängu võitu võeti nüüd ette linnanaaber Rangers ning selleski matšis suudeti oma 100%-line edukus säilitada. 6-3 võit tuli tänu ülivõimsale viimasele kolmandikule.

(foto: rangers.lohudblogs.com)
Rangers oli mängus selgelt domineerivam pool - pealevisked 43-27 - ja samuti tehti mängu esimene värav. Avakolmandikul oli täpne Rick Nash. Küll ei saanud aga Madison Square Gardenisse kogunenud 18 000 pealine publik kodumeeskonna eduseisu kaua nautida. Kolmandiku keskel võrdsustas arvulisest ülekaalust seisu Johnny Boychuk. Meeskonna värskel täiendusel on nüüd kolme mänguga kirjas koguni kuus punkti (2+4).

Avakolmandiku stsenaarium kordus teisel perioodil. Rangers sai kiirelt taas ette - värav Derick Brassardilt - kuid Islanders ei lasknud naabreid kaugele ja pääses puhkama viigisadamas olles. Oma hooaja teise tegi John Tavares. Rangers oli teisel kolmandikul pealevisetega üle lausa 21-8! Tundus, et viimasel kolmandikul võetakse ette korralik amoki jooks, kuid võta näpust - läks hoopis vastupidi.

Juba 48. sekundil skooris Kyle Okposo oma hooaja esimese, väravata ei jäänud ka Brock Nelson ning kolmandiku keskpaigaks oli seis 6-2. Lõppskooris vormistas Nash oma mängu teisega kaks minutit enne lõppu. Ühtlasi sai Nashist Rangersi ajaloo esimene mängija, kes skoorinud hooaja alustuseks kõigis neljas kohtumises.

Islandersil oli lõpuks neli kahe punkti meest - Tavares, Okposo, Mihail Grabovski ja Ryan Strome.


Rangers lasi viimati kahes kodumängus järjest endale 6+ väravat 24 aastat tagasi. Järgmine New Yorgi derbi peetakse jaanuaris.

Õhtu teised mängud:

Philadelphia Flyers 3 - 4 (KV) Anaheim Ducks (tipphetked)

Flyers tegi endale iseloomuliku alguse ja jäi avakolmandikuga 0-2 taha. Matt Beleskey viis oma hooaja kolmanda tabamusega Ducksi teise kolmandiku lõpusekunditel 3-2 ette, kuid Jakub Voracek päästis oma hooaja esimese väravaga Flyersile lisaaja. Seal jäeti Ducks ilma ühegi pealevisketa ja lõpuks oli Flyersi edu nende arvestuses 42-28, kuid karistusvisete seerias said külalised tänu Jakob Silfverbergi ja William Karlssoni väravatele võidu.

Washington Capitals 4 - 5 (KV) San Jose Sharks (tipphetked)

Braden Holtby kõrvetati kolme värava ja kümne minutiga ära. Kaks tükki tulid kaitsjalt Matt Irwinilt ja üks tuntud jõmmilt John Scottilt, kelle jaoks oli see alles karjääri kolmandaks väravaks olgugi, et mänge on kirjas ligi 250. Capitalsi come-back algas teise kolmandiku alguses Marcus Johanssoni ülekaalu väravaga. Viimasele kolmandikule minnes oli Sharksi edu kahanenud vaid üheväravaliseks. Tommy Wingles kasvatas selle küll kiirelt taas kahe peale, aga Capitals näitas uskumatut meelekindlust ning Aleksandr Ovetškini õhtu teine värav ja Troy Brouweri hooaja esimene koll aitasid pealinna klubi siiski lisaajale. Seda alustas Sharks enamuses olles, kuid lõpuks vormistati võit alles karistusvisetega. Seal piisas Joe Pavelski tabamusest. Sharksi eest pidas Scott Hannan oma karjääri 1000. põhihooaja matši, millega kerkis liiga ajaloo 291. ja kaitsjate arvestuses 97. meheks, kes selle tähiseni on jõudnud.

Columbus Blue Jackets 2 - 4 Dallas Stars (tipphetked)

Jacketsil oli võidu korral võimalik tähistada klubi ajaloo parimat hooaja algust, kuid selle rikkusid trikimehed Tyler Seguin ja Jamie Benn. Esimene sai kirja väravate kübara ja teine tegi 1+3+kakluse ehk Gordie Howe kübra. Mõlema jaoks oli tegu hooaja esimeste väravatega. Jacketsi eest skooris mõlemad Ryan Johansen.

Tampa Bay Lightning 1 - 2 New Jersey Devils (tipphetked)

Jevgeni Nabokov tegi Lightningu väravasuul kena debüütmängu, kuid eelmises mängus ülikuum olnud rünnak oli selleks matšiks täielikult maha jahtunud. Travis Zajac avas oma hooaja esimese väravaga teisel kolmandikul skoori, millele vastas Alex Killorn viimase perioodi üheksandal minutil, kuid kodumeeskonna rõõm kestis vaid paar minutit. Ülekaalust skooris Mike Cammalleri oma hooaja kolmanda.

Toronto Maple Leafs 3 - 2 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Leafs paugutas lõpuks Semjon Varlamovi väravale 40 pealeviset, kuid pidi kurja vaeva nägema, et võit kätte saada. Viimasele kolmandikule mindi kaotusseisus ja sealt aitas lisaajale Joffrey Lupuli tabamus. Kaks punkti jättis koju Phil Kessel, kui lisaajast oli kulunud vaid 34 sekundit. Avalanche püstitas selle mänguga klubi rekordi. Varasemalt oli vähim väravate arv pärast hooaja esimest nelja mängu viis, mis juhtus hooajal 1998/99. Sellest hoolimata jõuti toona lõpuks läänekonverentsi finaali.

Carolina Hurricanes 3 - 4 (KV) Buffalo Sabres (tipphetked)

Pärast masendavat esitust Ducksi vastu, sai Sabres vastaste väravale 26 pealeviset. Kogu kohtumine oli nende kontrolli all, kuid vigastustest räsitud Hurricanes, kelle rivistusest puudus ka kapten Eric Staal, üllatas terava lõpuga. Viimase kaheksa minutiga mängiti 1-3 viigiks. Lisaajale viinud värav tuli 1:48 enne lõppu Zach Boychuki poolt. Sündmustevaesele lisajale järgnes kaheksa ringi pikkune karistusvisete seeria. Postide ja väravavahtide kõrval kerkis selle kangelaseks Zemgus Girgensons, kes toimetas otsustava litri Cam Wardi selja taha.

Nashville Predators 2 - 3 (KV) Calgary Flames (tipphetked)

Kohtumist suurfavoriidina alustanud Predators oli üllataval kombel suurtes raskustes ja läks hästi, et üldse punkt kätte saadi. Selle päästis Mike Ribeiro teise kolmandiku tabamus. Karistusvisete seerias oli ainsana täpne Joe Colborne, kelle jaoks oli see kohtumine karjääri sajas NHL-i mäng.

Los Angeles Kings 6 - 1 Edmonton Oilers (tipphetked)

Oli igatepidi vahva, et päeval, mil Wayne Gretzky karjääri esimesest väravast möödus 35 aastat läksid kokku kaks klubi, kellega nr. 99 enim seostatakse. Kuigi mäng muidugi võinuks olla tasavägisem. Mängu kümnendaks minutiks oli seis juba 3-0 ja 26. minutiks 5-0. Ilma Ryan Nugent-Hopkinsi ja Jordan Eberleta mänginud Oilers sai oma kolli kirja alles 21 sekundit enne lõpusireeni. Mängu parim oli Tanner Pearson 2+1'ga. Võit oli Darryl Sutteri jaoks Kingsi peatreenerina põhihooaja sajas. Tal kulus selleks 182 mängu, tervelt 15 vähem kui eelneval rekordihoidjal. Oilers on alustanud hooaega kolme järjestikuse kaotusega esimest korda alates aastast 1995.

Kommentaarid