Sharks lõpetas Ducksi võiduseeria

Laupäeval liiga punasele laternale Buffalo Sabresile hävinud San Jose Sharks oli pühapäeva õhtul hoopis teises tujus. Oma divisjonirivaal Anaheim Ducks pandi paika tulemusega 4-1. See on Ducksi jaoks pärast hooaja avamängu esimeseks kaotuseks. Ühtlasi on see esimene kodukaotus.

(foto: Jae C. Hong/The Associated Press)
Sharks oli oma viimasest 12-st külaskäigust Honda Centerisse saanud vaid üheksa võitu, kuid see meeskonda ei heidutanud. Kohtumist alustati väga aktiivselt ja üheksandal minutil oli juba ka esimene värav olemas. Autoriks Brent Burns. 29-aastane kaitsja on hetkel liikumas punkt mängu kohta tempos.

Ducksil oli probleeme rünnakuvõimaluste genereerimisega ja kaitse ei pidanud ka nii hästi, kui ehk oleks pidanud. Sharks sai esimesele puhkepausile 2-0 eduseisuga. Mõnikümmend sekundit enne avakolmandiku lõppu tegi ülekaalust oma hooaja viienda värava Joe Pavelski.

Kui täpselt pool kogu mänguajast oli mängitud, oli Sharks juba 3-0 ees. Värav tuli kaitsja Marc-Edouard Vlasici poolt. Teise kolmandiku lõpus hakkasid ka tunded juba veidikene üle keema ja viimasel kolmandikul toimus päris mitu plahvatust. Teeniti lõviosa kohtumise jooksul kahepeale kokku saadud 165-st karistusminutist. Selle vahel jagati ära ka kaks ülekaalu väravat.



Meeskonnad kohtuvad uuesti novembri lõpus.

Teised kohtumised:

Winnipeg Jets 2 - 1 (LA) Colorado Avalanche (tipphetked)

Jetsi puurivaht Ondrej Pavelec tegi 22 tõrjega hooaja parima mängu. Mitmed neist tulid lisaajal. Lisaperioodi tõid Andrew Laddi ja Jamie McGinni tabamused, mis sündisid mõlemad esimesel kolmandikul. Semjon Varlamov lõpetas 26 tõrjega ja pidi abitult vaatama, kuidas 25 sekundit enne karistusvisete seeriale minekut litter tema selja taha põrkas. Tabamus läks Bryan Little'i arvele.

Los Angeles Kings 5 - 2 Columbus Blue Jackets (tipphetked)

Jackets üllatas 1-0 edu võtmisega - karjääri esimene värav kaitsjalt Tim Erixsonilt - kuid üllatuspommist jäi lõpuks asi kaugele suuresti tänu Jeff Carteri oivalisele mängule. Ta tegi 1-1 viigivärava ja lisas sellele veel kolm söödupunkti. 70nete kolmik tegi taas kõike, mida tahtis. Carter - Tyler Toffoli - Tanner Pearson on nüüd Kingsi tänavusest 21st väravast teinud 16. Pearson pani Sergei Bobrovski selja taha kaks litrit ja trollis pärast mängu sõnadega: "Meie kolmik töötab hetkel üsna hästi." Jonathan Quickist sai Kingsi ajaloo kolmas mees, kes klubi eest saanud kirja üle 20 000 mänguminuti. Kohtumist jäi varjutama Nick Foligno vigastus. Jacketsi ründaja põrkas õnnetult ühe kohtunikuga kokku.

Chicago Blackhawks 2 - 1 Ottawa Senators (tipphetked)

Üks kohtunik oli antikangelase rollis ka selles kohtumises. Vilemees jäi ühes ülekaalu olukorras Blackhawksi rünnakule ette ja nii sai Senators vaid päev pärast seda, kui Montreal Canadiens tegi omanäolise vähemuses värava, kirja samuti ühe väga kummalise tabamuse. Milan Michalek sai hakkama hooaja esimese väravaga, mis tegi seisuks 1-1. Teise kolmandiku alguses oli Jonathan Toews Blackhawksi juhtima viinud. Blackhawks murdis kahemängulise kaotuste seeria kollanokast väravavahi Scott Darlinguga. Chicago külje all Lemontis sündinud puurivaht tegi 32 tõrjet. Võiduvärav läks Brent Seabrooki nimele. Patrick Kane sai Toewsi tabamuse juures kirja oma karjääri 500. punkti.

Vancouver Canucks 2 - 4 Washington Capitals (tipphetked)

Capitals lasi Barry Trotzi käe all esimest korda oma väravale enam kui 30 pealeviset. Neid tuli Canucksi poolt 34, samas kui Capitals suutis vaid 22. Külalised läksid Marcus Johanssoni väravast 1-0 ette, kuid sellele vastas Canucks kolme järjestikuse tabamusega. Liam O'Brian tegi veel seisu tasavägiseks, kuid Capitalsil ei olnud õiget hoogu ning võidust jäädi kaugele. Esimesed viis väravat sündisid kõik teisel kolmandikul. Lõppskoori tegi tühja võrku Radim Vrbata.

Kommentaarid