Ovetškin taas kuival, Capitalsile järjekordne kaotus

Kui Aleksandr Ovetškin alustas hooaega esimesest neljast mängust viie väravaga, siis võis öelda, et mees on muretult üle elanud uue peatreeneri Barry Trotzi ümberkorraldused. See ilus algus on aga asendunud masendava põuaperioodiga. Ovi pole viis mängu järjest mitte ühtegi punkti kirja saanud ja see on tema karjääri pikim nulliseeria.

(foto: Alex Brandon/Associated Press)
Käsi käes kapteni kehvade esitustega on ka meeskonna tulemused kannatanud. Capitals püsis pikalt normaalaja kaotuseta, kuid on nüüd pidanud vastaste paremust tunnistama viimasest neljast mängust koguni kolmes. Viimati kodujääl Detroit Red Wingsi vastu.

Avakolmandik lõppes Verizon Centeris väravateta - ainsaks põnevushetkeks olukord, kus Braden Holtby ise koperdas, aga Red Wingsile määrati karistus ja värav ei lugenud - kuid seejärel hakkas juhtuma. Esmalt tegi Gustav Nyquist vastupidiselt mängukäigule 1-0. Capitals oli vastased avakolmandikul hoidnud vaid kolme väravaviske peal ja Nyquisti hooaja viies tabamus oli kindlasti paras külm dušš nende jaoks. Küll aga koguti end kiirelt. Mõned minutit hiljem tegi ülekaalus oma hooaja esimese Jevgeni Kuznetsov ja Capitalsi viis eduseisul puhkama Troy Brouwer, kes skooris kolmandiku viimasel minutil.

Pärast 40 minutit läks aga kõik kodumeeskonna jaoks allamäge. Kummalise kaitsetegevuse järgselt viigistas seisu Justin Abdelkader, kes lisas kolmandiku keskel veel ühe ja Pavel Datsjuk vormistas lõppseisu 4-2 viimasel minutil ülekaalu väravaga.

Red Wings jätkab eeskujulikult vähemuses mängimist. Capitals pani küll ühe ära, aga seda kuuest katsest. Red Wingsi 93.8% on hetkel liiga parim näitaja.


Sarnaselt Capitalsile jäi ka Nashville Predators alles hiljuti ilma normaalaja kaotuseta staatusest, kuid kiirelt hüpati nüüd ree peale tagasi. Edmonton Oilers alistati võõrsil 4-1. Oilers läks kohtumisele neljamängulise võiduseeriaga, mida ilmarahvas oli viimati näinud kuus aastat tagasi, aga kohtumist alustati ülikehvalt. Avakolmandikul saadi Pekka Rinne väravale vaid kolm üritust. Kodumeeskonna õnneks saadi aga pausile 0-0 seisuga.

Teine kolmandik oli Oilersi poolt palju parem - 15 pealeviset - aga oma olukorrad realiseeris oskuslikumalt ära Predators. Pooleteise minutiga tegid Craig Smith ja Taylor Beck 2-0. Shea Weber lisas kohe viimase perioodi alguses kolmanda ja olgugi, et Taylor Hall rikkus kolmandiku keskel Rinne nullimängu ära, Oilers tagasi tulla siiski ei suutnud. Lõppseisu 4-1 vormistas Smith oma õhtu teisega.


Väärib märkimist, et Predators on hetkel Kesk divisjoni liider.

Kommentaarid