Vigastused, vigastused ja veel kord vigastused

Oktoober on käes ja juba homme saame öelda, et uue hooaja alguseni on jäänud vaid nädal, kuid on mitmed meeskondi, kes pärast pikka ootust sooviks hooaja alguse ehk hoopis edasi lükata. Enne hooaja algust on eriti õnnetus seisus Columbus Blue Jackets. Ryan Johanseni lepingusaagale ei näi lõppu tulevat ja vigastused on meeskonna ründeliinist röövinud veel ka Nathan Hortoni ning Boone Jenneri. 21-aastane ründaja siirdus sinisele lehele pärast seda, kui trennis kellegi uljas pealevise tema käeluu murdis.

(foto: USATSI)
Anaheim Ducks on endiselt ilma Kyle Palmierita. 23-aastane ründaja, kellel on selja taga 31 punktiga hooaeg, on olnud kimpus jalavigastusega. Kuigi hea uudis on see, et pühapäeval lasti ta juba jääle trenni tegema. Nädala alguses teatas klubi, et hooajaeelsetes matšides ilusaid esitusi näidanud Dany Heatley teeb kubemevigastuse tõttu ühenädalase pausi.

Arizona Coyotestil on tervisega hädas suurte lootustega meeskonda toodud Sam Gagner. Ta alustas nädalavahetusel treeningutega, kuid pole teada, mil ta mänguvalmis on.

Boston Bruinil tegi nädalavahetusel hooajadebüüdi randmevigasusest taastunud Milan Lucic. Küll läheb aga meeskond hooaja avamängule tõenäoliselt ilma Gregory Campbellita. Klubi raudkindlat (ta pole viimase kahe hooaja jooksul mitte ühegi põhihooaja mängu vahele jätnud) viimase kolmiku tsentrit vaevab seni avaldamata vigastus.

Buffalo Sabres jätkab vähemalt järgmise nädalani hooajaks ettevalmistumist ilma Mark Pysykita. 22-aastane kaitsja on audis ülakeha vigastusega.

Ühe üsna kummalise trauma tõttu treenib hetkel poole jõuga Calgary Flamesi Ladislav Šmid. Tšehhi kaitsja on taastumas tõsisest hambapõletikust. Viirushaiguse tõttu on hetkel eemal Sven Bärtschi ja Markus Granlund on taastumas peapõrutusest, mille ta sai reedel Vancouver Canuksi vastu peetud matšis. Mikael Backlundi vaevab omakorda kõhulihase venitus ja tema osalemine põhihooaja esimeses mängus on suure kahtluse all.

Eelmisel nädalal parema jala pindluu murdnud Jordan Staal käis reedel operatsioonilaual ja Carolina Hurricanes näeb teda halvimal juhul jääl alles nelja kuu pärast.

Chicago Blackhawksil ja Colorado Avalanche'il on mõlemal hetkel väikesed küsimärgid seoses ühe mängumehega. Marian Hossat painab alakeha vigastus ning Jamie McGinnil on probleeme seljaga.

Lisaks eelpool mainitud nimedele on Columbus Blue Jacketsil hetkel audis ka Ryan Murray. Eelmisel hooajal suurepärase kollanoka aasta teinud kaitsja on hädas põlvevigastusega, mis pole teda seni hooajaeelsetes mängudes jääle lasknud.

Dallas Starsil oli tõeline sinine esmaspäev. Florida Panthersi vastu peetud kohtumises jäädi ilma nii Jamie Bennist kui ka Kari Lehtonenist. Esimene sai mängusituatsioonis õnnetult litriga pihta ja teine murti vastase poolt sedavõrd tõsiselt maha, et tuleb ravida peapõrutust. Kuigi see ei peaks väga tõsine olema.

Vigastused on aina kuhjumas ka Detroit Red Wingsil. Pavel Datsjukile ja Darren Helmile on viimaste päevade jooksul lisa tulnud Gustav Nyquisti, Jonathan Ericssoni ning Brendan Smithi näol. Esimest vaevab põlv, teist kube ja kolmandat puus. Samas on Nyquist treeninguid juba jätkanud.

Edmonton Oilersil on alates treeninglaagri esimesest päevast õlavigastust ravinud Jeff Petry. Läinud nädalavahetusel vigastas oma kätt ka Andrew Ference, kuid kapten peaks siiski peagi juba jääl tagasi olema.

Los Angeles Kingsil on meditsiinilise personali poolt saanud loa jääle naasmiseks Jonathan Quick (ranne), Drew Doughty (ülakeha vigastus) ja Jared Stoll (puus), kuid pühapäeval jäeti Marian Gaborik Anaheim Ducksi vastu peetud mängust eemale vigastusega, mida seni pole avaldatud.

Nashville Predatorsil naases eile trenni Colin Wilson, kuid samast trennist läks vigasena ära Paul Gaustad.

New York Islandersi treeningutel ei osale hetkel Michael Grabner, Calvin de Haan ja Lubomir Višnovski.

Linna teises otsas on New York Rangers jäänud ilma suvel hangitud Matthew Lombardist, kes sai pühapäeval trennis kubemetrauma.

Kui paljud on vigastuste pärast masenduses, siis Philadelphia Flyers alustas uut nädalat suurepärase uudisega. Claude Giroux sai tohtrite poolt loa jääle naasmiseks ja olgugi, et algselt arvati, et tal jäävad hooajaeelsed matšid täielikult vahele, siis läinud ööl tegi ta ikkagi Rangersi vastu hooajadebüüdi. 4-2 võidus oli ta jääl ligi 17 minutit, kuid lasi skoorimise teistel ära teha.

Tuleval ööl peaks Red Wingsi vastu oma hooaja esimese mängu tegema Sidney Crosby. Pittsburgh Penguinsi kapteni hooajadebüüti on teiste seas kahjuks edasi lükanud ka vanaema surm. Samas on klubi kinnitanud, et Jevgeni Malkinil jäävadki hooajaeelsed kohtumised tegemata ning kahtluse all on ka see, kas ta saab ennast põhiturniiri esimeseks matšiks korda. Õlaprobleemid hoiab jäält eemal noori kaitsjaid Olli Määttät ja Derrick Poulioti. Jalavigastus tähendab, et Beau Bennett peab haigevoodis veetma vähemalt kuus nädalat.

San Jose Sharksi trennis sai nädalavahetusel vigastada Tyler Kennedy. Varasemalt oli juba põlvega kimpus James Sheppard.

St. Louis Bluesi suvist täiendust Carl Gunnarssoni hoiab hooajaeelsetest matšidest eemal puusavigastus.

Toronto Maple Leafs on ilma jäänud David Boothist ja Cody Fransonist, kuid teistele näitab eeskuju David Clarkson. 30-aastasel ründajal diagnoositi pühapäeval silmakoopa mõra, kuid ta plaanib sellest hoolimata hooajaks ettevalmistumisega jätkata. Trauma tekkis kakluses Sabresi Cody McCormickuga.

Mike Green jättis eilse Washington Capitalsi trenni vahele ja varasemast puudusid sealt juba Jay Beagle, Tom Wilson ning Dmitri Orlov. Venelane murdis kevadisel MM-turniiril randmeluu ja on väljakule saamisest veel üsna kaugel.

Winnipeg Jetsi ainus tõsisem mure on seoses Dustin Byguflieniga. Uueks hooajaks kaitsest ründeliini siirdub mehemürakas jäi ootamatult esmaspäevasest kontrollkohtumisest eemale ja selle põhjust pole veel avaldatud.

Kommentaarid