Kümme hooaja panust, mida ei tasu maha magada

Kaua oodatud päev on viimaks käes. Pärast pikka suve alustab NHL täna oma 98ndat (97ndat kui jätta välja kurikuulus tööseisaku tõttu ära jäänud aasta) hooaega. Tõotab tulla väga põnev hooaeg ja sellele saab veelgi vürtsi juurde lisada hooaja panustega.

(foto: cfvancouver.ca)
Tampa Bay Lightning võidab Atlandi divisjoni @ 5.00

Lighting on suve jooksul kõvasti täiendanud koosseisu, mis lõpetas mulluse hooaja idakonverentsis kolmandana. Ette jäid vaid tõelised hiiglased Boston Bruins ja Pittsburgh Penguins. Erinevalt Lightningust võib öelda, et divisjonikaaslane Bruins on võrreldes mulluse hooajaga nõrgenenud. Johnny Boychuk oli väga oluline lüli meeskonna kaitseliinis. Mullu jäi nende kahe vahele 16 punkti, mis on massiivne vahe, kuid see koefitsient on lihtsalt liiga magus, et see kasutamata jätta. Mitmete spetsialistide hinnangul ei hakka Lightning mitte võitlema vaid divisjonitiitli nimel, vaid võib lõpuks kogu idakonverentsi tipus troonida.

Anaheim Ducks võidab Vaikse ookeani divisjoni @ 3.50

Ducks oli mullu läänekonverentsi parim meeskond, pannes oma divisjoni kinni viiepunktilise eduga San Jose Sharksi ees. Teemu Selänne ja Saku Koivu on läinud, kuid võib väita, et meeskond on suve jooksul võrreldes mullusega ikkagi tugevamaks saanud. Sharksil on käes segased ajad ja Los Angeles Kings on kogunud endale põhiturniiril uimerdaja maine. Ülejäänud meeskondadest pole üldsegi mõtet rääkida, kui ei lõhke just mõni meeletu üllatuspomm.

Washington Capitals lõpetab Metro divisjonis esikolmiku hulgas @ 2.25

Aleksandr Ovetškin & Co jäid mullu oma divisjoni esikolmikust välja nelja punktiga. Seda olenemata sellest, et kogu hooaeg oli üsna masendav. Suve jooksul on sisse toodud korralik treener ja kõvasti lapitud kaitseliini, mis eelmisel hooajal pidevalt alt vedas. Konkurents on divisjonis karm, aga Capitals peaks ennast taas playoffidesse mängima ja seda ilma wild-cardita.

New Jersey Devils mängib end playoffidesse (lõpetab ida esimese kaheksa seas) @ 2.15

Kui Devils oleks suutnud mullu karistusvisete seeriad enamvähem korralikult suutnud ära mängida oleks meeskonna jaoks playoffide jõudmine olnud vägagi reaalne. Lõpuks jäädi välja viie punktiga. Corey Schneider näitas väravas supernumbreid ja nüüd, kus ei ole enam kedagi kellega tuleks aega jagada, peaks ta tõusma üheks liiga parimaks puurivahiks. Suvel on rünnakule lisatud kenad täiendused ja kui vigastused liigselt kimbutama ei hakka (ptüi-ptüi-ptüi), siis on Devils väga konkurentsivõimeline ning võib end vabalt playoffidesse mängida.

Florida Panthers lõpetab Buffalo Sabresist eespool @ 1.65

Panthers on suvel saanud paremaks, samas kui Sabres on endiselt masendavalt kehv. Juba eelmisel hooajal oli nende kahe vahel 14 punkti ja on raske näha, kuidas Sabres selle vahe tasa teeb. On palju tõenäolisem, et Panthersist jäädakse veelgi kaugemale.

Tampa Bay Lightning lõpetab Detroit Red Wingsist eespool @ 1.65

Kui Lightingul ei peaks Bruinsi ja Montreal Canadiensi vastu rammu jaguma, siis Detroit Red Wingsiga peaks meeskond siiski toime tulema. Red Wings on tänavu juba enne hooaja algust vigastustega kimpus ja näib igati ebaloogiline, et suudetakse tagasi teha eelmise hooaja kaheksapunktiline vahe.

Sidney Crosby võidab Art Rossi trofee @ 3.00

Pittburgh Penguinsi kapten pani mullu oma karjääri teise suurima skoorija auhinna kotti 17-punktilise eduga järgmise eest. Kui poleks olnud vahepealseid peapõrutusest häiritud hooaegu, siis oleks ta CV-s kindlasti veel mõni Art Rossi trofee. Me muidugi ei tea, mida oleks mullu suutnud teha Steven Stamkos, kuna ta langes varakult sääreluu murruga auti ja kihlveokontorid näevad teda Crosby lähima konkurendina (koefitsient 9.00), kuid Crosby järjekordse 100+ punktiga hooaja saab rikkuda vaid mõni tõsisem vigastus. Stamkos polegi seni mitte ühtegi 100 punktiga hooaega teinud.

Anze Kopitar lõpetab Los Angeles Kingsi suurima skoorijana @ 1.95

Kopitar lõpetas mullu Kingsi edukaima skoorijana omades 20-punktilist vahet Jeff Carteriga. Carter tegi küll kümme kohtumist vähem, kuid kahe mehe vahele oleks ka võrdsete mängude arvu juures jäänud tõeline kuristik. Kopitar on üsnagi raudse tervisega - ta on kaheksa hooaja jooksul jätnud vahele vaid 18 põhihooaja matši. Seejuures viimase kolme hooaja jooksul vaid ühe. Sloveen on valmis tõusma tõeliseks superstaariks ja meeskonnakaaslastel jääb üle seda kõike lihtsalt jälgida.

Taylor Hall lõpetab Edmonton Oilersi suurima skoorijana @ 2.15

Oilers on, mis ta on, kuid Halli näol on tegu megatalendiga. Kutil on 22-aastasena selja taga kaks järjestikust hooaega, mil ta liikus enam kui punkt mängu kohta tempos. Eelmisel hooajal lõpetas Oilersis punktide osas tema selja taga Jordan Eberle, kes kogus viie enam peetud mänguga 15 silma vähem.

Mikko Koivu saab võrreldes Jason Spezzaga kirja rohkem söödupunkte @ 2.00

Koivu on suurepärane söödusepp ja kuigi liiguvad jutud, et ta võib oma koha esimeses ründekolmikus loovutada Mikael Granlundile, siis peaks ta endiselt tegema produktiivse hooaja. Ta sai eelmisel hooajal Spezzaga kirja võrdse arvu söödupunkte (43), kuid mängis kümme kohtumist vähem! Spazzal on uues klubis küll talendikamad meeskonnakaaslased võrreldes eelmise klubiga, ehk siis võimalus punktide korjamiseks suurem, kuid ta on võrreldes Koivuga tervisliku seisundi mõttes selgelt nõrgem mees ja arvestades seda eelmise hooaja mängude/söötude suhet, siis on tegu väga hea panusega.

Kõik panused leiab PAF-ist, kes on uueks hooajaks välja pakkunud ka ühe huvitava kampaania. Nimelt tagastatakse kõik täpsete skooride panused, kui kohtumises saadakse kirja täpselt kümme väravat.

Kommentaarid