KURIOOSUM: Red Wingsi nooruk tänab esiletõusus internetti

Infoajastu on kõikvõimas. Tänapäeval leiavad mitmed libauudised kergelt oma tee peavoolu meediasse ja sotsiaalvõrgustikes on ülilihtne levitada kuulujutte, mida koheselt hakatakse tõena võtma. Seega ei ole ehk üllatav, et interneti teel on võimalik õppida ka jäähokit mängima. Just nii on juhtunud Detroit Red Wingsi Tomaš Jurcoga.

(foto: Getty Images)
Tänu vigastustele tegid mullu mitmed Red Wingsi noorukid tõelise läbimurde meestemängu ja kui suurima tähelepanu pälvis endale Gustav Nyquist ning tema müstiline väravate seeria, siis endast andis teiste seas jõuliselt märku ka Jurco. Ta kogus 36. põhihooaja matšiga 8 väravat ja 15 silma. Nüüd on noormees edastanud suure aitähi internetile.

"Kui olin 13-14 aastane, siis toodi meile koju internetiühendus ja ma hakkasin 4-5 tundi päevas kulutama YouTube'ist hokivideote vaatamisele," rääkis 21-aastane tšehh sel nädalal antud intervjuus. "Seejärel üritasin trennis kõike nähtut järele teha. See oli mulle tohutuks abiks. Internet päästis mu karjääri!"

Tõenäoliselt kerkib Jurco karjäär ka algaval hooajal juba uutesse kõrgustesse. Ta on Red Wingsi peatreeneri Mike Babcocki poolt väga hinnatud ning tema roll meeskonnas peaks kindlasti kasvama.

Varateismelisena oli Jurcol lisaks internetile kindlasti heaks eeskujuks ka kuus aastat vanem õde Petra, kes on juba ligi kümme aastat Tšehhi naiste koondisesse kuulunud.

Vaata Jurco eelmise hooaja väravaid:



Mõnus elu vingerpuss muidugi. Nüüd on YouTube'is kõik kohad ka tema enda videoid täis.

Kommentaarid