Pavel Bure, Aleksandr Ovetškin ja...Gustav Nyquist

Noorel rootslasel Gustav Nyquistil pole isegi mitte veel selja taga oma karjääri esimest täishooaega, kuid juba on ta leidnud ennast nimekast seltskonnast. Olles oma esimese 63 NHL mänguga saanud kirja vaid üheksa väravat, plahvatas mees jaanuari keskel ja viskas 28 mänguga 23 väravat. Sarnase pauguga on varasemalt hakkama saanud vaid Pavel Bure ja Aleksandr Ovetškin. Pole paha 2008. aastal 121. mehena draftitud mängija kohta. Praegu on ta kindlasti kogu liiga kuumim nimi, kuid väga vabalt võinuks see olemata olla.

(foto: David Guralnick/Detroit News)
Nyquist oli viimane mees, kes Detroit Red Wingsi poolt hooajaeelsest laagrist minema saadeti. Teda taheti hullupööra meeskonda võtta, kuid selleks oleks pidanud loobuma mõnest veteranist. Waive'imise, mitte vahetustehingu näol. Ehk siis potentsiaalne "kaup" oleks tasuta ära antud  Rootslane saadeti AHL-i Grand Rapids Griffinsisse soovitusega "hästi mängida, küll ta siis oma võimaluse saab."

See võimalus tuli 21. novembril ja Nyquist ei jätnud seda kasutamata. 4-3 võidus Carolina Hurricanesi vastu viskas ta kaks väravat, millest üks oli ka otsustav, võidu kindlustanud tabamus. Vigastused olid Red Wingsi räsimas ja seega sai Halmstadis sündinud vasak äär rohkelt mänguaega. Novembri lõpuks sai ta enda nimele veel kaks tabamust. Siis algas aga madalseis. Alates jõulukuu algusest kuni jaanuari keskpaigani tuli tema poolt vaid üks värav ja viis söötu. Samas ei pidanud ta muretsema, et tuleb taas teekond AHL-i ette võtta, sest vigastuste tont ei tahtnud kuidagi moodi "Mootorite linnast" lahkuda.

Ühtede õnnetus võib aga olla teise õnn ja nii see kindlasti Nyquisti puhul ka oli. Hetkel selja taga oleva magusa väravalöömise seeria hulka kuulus ka üheksa väravat üheksas mängus vahetult enne olümpiamänge. See andis talle ka peapõrutusega auti lennanud meeskonnakaaslase Johan Franzeni koha Rootsi olümpiakoondises.

Ootame huviga, milliseks kujuneb Nyquisti roll siis, kui raskekahurivägi laatsaretist välja ronib. Praeguseks on ta küll tõusnud meeskonna selgeks liidriks ning Red Wingsi fännid on väga lähedalt nägemas võimaliku superstaari sündi.

Kommentaarid