Meeleolukas viimane õhtu: kummalised hot dogid, serenaad ja liiga suurim jõmm löödi nokki

1. oktoobril alanud maraton on nüüdseks läbi. Terve liiga peale oli kokku vaid 74 meest, kes suutsid pingelise ja alati vastuolusid täis oleva põhihooaja jooksul teha kaasa kõigis 82. kohtumises. Seejuures David Legwandist, kes hooaja keskel Nashville Predatorsi värvid Detroit Red Wingsi omade vastu vahetas, sai ainulaadne mees selle poolest, et tegi kaasa hoopis 83 mängus. Viimastes kohtumises loomulikult väga tõsiselt enam asja ei võetud, mis jättis rohkelt tähelepanu mänguvälistele asjadele.

(foto: Jae C. Hong/AP)
Hooaja kodus Dallas Starsi vastu lõpetanud Phoenix Coyotes jäi tänavu keskmise pealtvaatajate arvu poolest liiga viimaseks ja hapupiimaseks. Ekstrafiligraanse nimega areen Jobing.com mahutab hokimängude ajal 17 125 pealtvaatajat, kuid Coyotes suutis tänavu halli meelitada keskmiselt vaid 13 775 silmapaari. Selleks, et mitte viimast ja tähtsusetut kodumängu lihtsalt Arizona kõrbekerade keskel pidada, meelitati fännid kohale megahüpersupergiga hot dogiga.

(foto: Phoenix Coyotesi Twitteri konto @phoenixcoyotes)
Üle pika aja saadi ka võit kirja kui David Moss viskas 2-1 võiduvärava poolteist minutit enne lõppu.

Ainus meeskond, kel oli midagi veel kaalul - Tampa Bay Lightning - sai ka oma töö korralikult tehtud. Washington Capitals alistati pärast karistusviskeid 1-0. Aleksandr Ovetškin, kes üsna suure tõenäosusega tuleb üle ookeani Venemaa koondist MM-ile abistama (ja kas ta üldse lombi taha tagasi läheb?), kommenteeris ebaõnnestunud hooaega üsna huvitavalt. "Asi ei ole minus ega Backy's (Nicklas Bäckström) ega kellegis teises. See algab tipust ja kui nad tahavad muutuseid, peavad nemad muutuma," kommenteeris hooaja teise järjestikuse Rocket Richardi trofeega lõpetanud Ovetškin.

Selged muutused ootavad ees ka New Jersey Devilsi meeskonda. Boston Bruinsi vastu lahkus võidukalt areenilt legendaarne väravavaht Martin Brodeur. Karjääri 688. võiduks, mis tuli skooriga 3-2, piisas vaid 16-st tõrjest. Mees saadeti minema suurte ovotsioonidega.


Mida toob tulevik, see on endiselt lahtine. Brodeur ütles, et ta ei suudaks Devilsi vastu eales mängida. Küll pole aga pensionimõtted täielikult tema üle võimust võrnud. "Kõige otsustavam on see, kui palju mänguaega ma saan. Kui Devils pole nõus mulle seda pakkuma, siis teeb see mu otsuse kas lihtsaks või omakorda raskeks," ütles vanameister pärast mängu. Kommenteerides võimalikku klubi, kuhu ta siirduda võiks, mainis Brodeur, et tal meeldiks elada päikese all. Vähemalt kuskil seal, kus päikesepaistet on rohkem kui 4 kuud.

Teine Devilsi igiliikur Jaromir Jagr lõpetas hooaja kahe tulemusliku sööduga, mis tõstis ta nüüd läbiaegade enim söödupunkte kirja saanud meeste seas 8. kohale. Neid on tal kokku 1050 ja pakun, et 75/25 on võimalused, et teda näeme jääl ka järgmisel hooajal.

Emotsionaalsed hetked olid ka Anaheim Ducksi ja Colorado Avalanche'i vahelise kohtumise järgselt. Teemu Selänne pidas kodupubliku ees oma karjääri viimase põhihooaja mängu. Ta tegi seda kaptenina ja tema meeskonda ka võitis. Tuldi välja 0-2 kaotusseisust ja saadi kaks punkti 3-2 võiduga lisaajal.


Kindlasti meeleolukas moment ka Avalanche'i väravavahile Jean-Sebastien Gigurere'il, kes Ducksiga 2007. aastal Stanley karika võitis. Selänne poolt karjääri jooksul 1451 põhihooaja mängu ja 1457 punkti (684 väravat). Tema kollanoka hooaja rekord 76 väravat jääb löömatuks veel väga-väga-väga-väga pikaks ajaks.

Kui aga mõned lõpetavad, siis teised alles alustavad. Justin Johnson on küll juba 32-aastane, aga läinud ööl käis ta NHL-is jääl alles teist korda. Kohtumine jäi meeldejäävaks, sest tal õnnestus maha murda liiga ehk kõige hirmuäratavam koll, üle kahe meetri pikk ja ligi 120 kilo kaaluv, John Scott.


Kohtumises võidutses lõpuks samuti Johnsoni meeskond. New York Islanders alistas Buffalo Sabresi karistusvisete järgselt 4-3. Tõelise iluvärava sai kirja Sabresi kaitsja Jamie McBain, minnes üksi Narvast Saaremaale ehk ühest väljaku otsast teise.


Sabresil õnnestus tänavu 82 mänguga koguda vaid 52 punkti.

Kohutava esitusega lõpetas oma põhihooaja Minnesota Wild. Olles tänavu olnud just üks kindlamaid kaitsemeeskondi lasti nüüd Nashville Predatorsil visata seitse tükki ja vastu tuli võtta 3-7 kaotus. Craig Smith sai kirja kaks väravat ja ka kaks söödupunkti. Kõik hakkas valesti minema hetkel, mil viimasel ajal superhoos olnud Ilja Brõzgalov vastastele 2-0 eduseisus esimese värava kinkis.


Ilus võit ei päästnud enam aga peatreeneri Barry Trotzi töökohta. 15-aastane karjäär klubi juures tõi seitse playoff-kohta, kuid tänavu jäädi teist hooaega järjest lõpumängudest eemale.

Kommentaarid