Kaos Wildi väravasuul

Võib julgelt väita, et tänavusel hooajal ei ole õnnetumat meeskonda kui Minnesota Wild. Mullu läänest viimasena üle playoffide lävepaku astunud klubi läks hooajale vastu suurte lootustega 8. kohta parandada, kuid hokijumal teeb kõik selleks, et see jääks ära. Wild on hooaja käigus väravasuult kaotanud kolm meest ning võib lausa imeks pidada seda, et endiselt playoff-kohal püsitakse. Niklas Bäckström, Josh Harding, Darcy Kümper - kõik on tulnud, olnud ja läinud. Põhjuseks loomulikult vigastused.

(foto: Tom Olmscheid/AP)
Hooaeg algas Bäckströmiga. Soomlane oli mullu suurepärases hoos ning koos kaasmaalase Antti Niemi ja Henrik Lundqvistiga oma meeskonnale enim võite (24) toonud puurivaht. Samal tasemel ei suutnud 36-aastane veteran aga tänavust hooaega alustada. Wild kaotas esimesed kolm mängu ning viimases vigastas Bäckström ka põlve. See küll ei osutunud tõsiseks, kuid pead hakkas tõstma Josh Harding.

Kogu oma 8-aastase karjääri Minnesotas veetnud kanadalane osales mullu vaid viies põhihooajamängus. Põhjuseks 2012. aasta novembris avastatud tõsine haigus nimega polüskleroos, mis võib põhjustada nägemishäireid, käte-jalgade nõrkust ja lihasvärinaid. Sellise haiguse juures profispordiga tegelemine oli loomulikult mõeldamatu.

(foto: Jack Dempsey/AP)
Harding pühendas terve hooaja oma ravimisele. See on jätkunud ka tänavu, ta pole mänginud alates vana-aasta viimasest päevast. Samas oli ta nendes mängudes, kus ta osaleda jõudis tõeline supermees. Ühtlasi on ta endiselt liiga parim väravavaht nii tõrjeprotsendilt (93.3%) kui ka sisse lastud väravate arvult (1.66).

Vanemate kolleegide tervisemured andsid seejärel võimaluse 23-aastasele Darcy Kümperile. Algus oli küll Saksa juurtega noormehe jaoks kohutav - esimeses kahes mängus suutis ta 16-st väravale viskest tõrjuda vaid kümme - kuid teadupärast, kui algul ei saa vedama, siis pärast ei saa pidama. Ülejäänud 24 kohtumises, mis ta enne vigastust pidada jõudis, lasi ta enda selja taha rohkem kui kaks litrit vaid kümnes mängus.

(foto: Mark Humphrey/AP)
Väravavahtide vigastused viisid Wildi märtsi alguses ka selleni, et Edmonton Oilersist toodi drafti 4. ringi valiku vastu enda rivistusse Ilja Brõzgalov. Tänu Kümperi heale vormile on venelane seni postide vahele pääsenud vaid seitsmel korral, kuid suuresti temale tuleb Wildil põhihooaja viimastel nädalatel loota. Tema selja tagust on toodud katma 30-aastane John Curry, kes sai viimati NHL-is mängu kirja 2010. aastal. Üleeile peetud kohtumises LA Kingsi vastu oli varuväravavahirollis lausa 43-aastane Rob Laurie, kelle profikarjäär lõppes juba enam kui kümme aastat tagasi!

Heitlus läänekonverentsi viimastele playoff-kohtadele näeb hetkel välja selline: 7. Wild 89 punkti, 8. Stars 85, 9. Coyotes 85 ja siis juba pikema vahemaaga järgmised eesotsas Canucksiga.

Põnev fakt: Rob Laurie on ühepäevase lepinguga tänavu olnud erandkorras varuväravavaht ka Vancouver Canucksile. Samuti eelmisel hooajal Anaheim Ducksile.

Kommentaarid