Selgus viimane playoffide meeskond

Terad on nüüd sõkaldest eraldatud ja 16 meeskonnaline seltskond võib enda selja taga rahulikult ukse sulgeda. Viimastena võivad playoffide habesid hakata kasvatama Dallas Starsi mängumehed. Võidujooks lääne viimasele playoff-kohale pidi küll kulmineeruma viimasel mängude õhtul, mil Stars otsesele konkurendile Phoenix Coyotesile külla sõidab, kuid "Koiottide" kohutav viimase nädala libastumine rikkus selle plaani ära. Aastal 1999 oma ajaloo ainsa Stanley karika võitnud Stars mängis viimati playoffides aastal 2008.

(foto: AP Photo/LM Otero)
Stars võttis pinge maha koduse 3-0 võiduga St. Louis Bluesi vastu. Vigastustest räsitud Blues kaotas viienda mängu jutti suutes Starsi 40 väravale viske vastu ise vaid 22. Kohtumise ilusaima värava viskas arvulises ülekaalus Tyler Seguin, kes sokutas litri vaat, et võimatu nurga alt Ryan Milleri selja taha.


Hea uudis Bluesi jaoks oli see, et kaotas ka Colorado Avalanche, kellega konkureeritakse Kesk divisjoni tiitli ja läänekonverentsi võidu peale. Avalanche lasi end kergelt 1-5 maha murda San Jose Sharksil. Martin Havlat sai kirja oma esimese kübaratriki üle üheksa aasta


Pikalt vigastuspausilt naasnud noor täht Tomaš Hertl sai mänguaega 13:42. Avalanche tervitas tagasi P.A Parenteaud, kes põlve vigastusega kuu aega oli vahele jätnud.

Jätkus New Jersey Devilsi uskumatu saamatus karistusvisete puhul. Juba 13. korda tuli tänavu Devilsi mängudes parim välja selgitada karistusvisetega ja "Kuradid" järjekordselt kaotasid. Minnes tagasi eelmisesse hooaega, siis on Devilsi ebaõnne seeria juba 17 mängu pikkune, mis tähistab ka NHL-i rekordit. Sel korral aga vähemalt tehti edusammud selle näol, et üks üritus saadi sisse ka. Tänavuse hooaja peale on nüüd 45-st karistusviskest realiseeritud ei rohkem ega vähem kui neli tükki! Edukuse protsent on 9%.

Liiga rekord selles halvas arvestuses kuulub Carolina Hurricanesile, kes hooajal 2006/07 pani 17-st ühe ehk 6%. Hurricanesil endal õnnestus läinud ööl murda üks väga pikk võiduta seeria, kui Detroitist tuldi tagasi 2-1 tulemusega. Viimati saadi võidupunktid "Mootorite linnast" kätte 1989. aastal, mil klubi nimeks oli veel Hartford Whalers.

11. aprill 2014 läheb ajalukku ka kui päev, mil NHL-is uisutas jääle järjekordne lätlane. Selleks oli väravavaht Kristers Gudlevskis. 36 tõrjega tuli ka debüütmängust võit, kui Tampa Bay Lightning alistas Columbus Blue Jacketsi 3-2.


21-aastasest väravavahist sai esimene puurilukk, kes ühe hooaja jooksul saanud särgi selga tõmmata nii ECHL-is, AHL-s, olümpiamängudel kui ka NHL-is. Karjäär on mehe jaoks liikumas müstilise kiirusega. Alla 9000 elanikuga Aizkruakle linnas sündinud Gudlevskis draftiti liigasse alles läinud suvel ja seda 5. ringi valikuna. Hästi tehtud Steve Yzerman!

NHL-i on draftitud täpselt 30 lätlast. Neist 18 on ka mänguaega saanud. Legendaarse Arturs Irbe järel on Gudlevskis teine lätlasest väravavaht, kes unelmate liigas oma võimaluse saanud on. Võtab kadedaks.

Kommentaarid