Playoffide avaring: Boston Bruins vs Detroit Red Wings

Nagu ikka tihti elus tavaks, siis parimad asjad jäetakse viimaseks ja Boston Bruinsi ning Detroit Red Wingsi vastasseisu kohta seda ka öelda võib. Kõik teised paarid on juba alustanud, aga Bruins ja Red Wings saavad esmakordselt jääle alles tuleval ööl. On mitmeid tasavägiseid paare, kuid Bruins vs Red Wings on täiesti oma maiguga. Tegu on kahe "Originaalse Kuue" satsiga, kes liigas olnud algusest peale. Pikalt on oldud eraldi konverentsides ja vastasseisud harvad, eriti playoffides, aga nüüd saab see tõeks. Playoffides kohtutakse esimest korda alates aastast 1957.

(foto: senshot.com)
Omavahelised põhihooaja mängud

Red Wings 3 - 2 Bruins
Tatar, Jurco, Nyquist - Boychuk, Söderberg
Red Wings 6 - 1 Bruins
Abdelkader, Tatar, Zetterberg, Kronwall, Miller, Nyquist - Iginla
Bruins 2 - 3 Red Wings
Eriksson, Lucic - Zetterberg, Weiss, Cleary
Bruins 4 - 1 Red Wings
Krug, Marchand, Caron, Chara - Zetterberg

Bruins

Esmakordselt lasti kogu hooajaks ühe NHL-i meeskonna telgi tagustesse telekaamerad ja täiesti juhuslikult sattus selleks meeskonnaks olema Boston Bruins. Süžeed oli muidugi lihtne serveerida. Eelmise aasta lüüasaanud finalist. Klubi, kus iga karikata lõppev hooaeg on läbikukkumine. Täiesti juhuslikult saabusid kaamerad jälgima Bruinsi jaoks ajaloolist hooaega, mille käigus püstitati edukate tulemustega klubi rekord. Kõik hokifännid said sellele kaasa elada. Kui huvi pakub, siis kõik "Behind the B" osad on järelvaadatavad SIIT. Bruins domineeris liigat täielikult, pikim normaalaja kaotuste seeria oli vaid kaks mängu. Teenitult saadi enda valdusesse Presidentide trofee. Hetkel tundub küll seis selline, et võib küsida, kes üldse Bruinsit peatada suudaks. Ometi olid tulemused Red Wingsi vastu tagasihoidlikud, mis lisab veelgi avaringi vastasseisule vürtsi juurde. Bruins oli põhihooajal üks vaid seitsmest meeskonnast, kes omas vähemalt viite erinevat 20 värava autorit. Jerome Iginla elas hooaja käigus üle tõelise teise tulemuse, saades kirja karjääri 12-nda vähemalt 30 väravat toonud hooaja. Väravavaht Tuukka Rask juhtis liigat nullimängude arvestuses (7), seega on igati õigustatult Bruinsi tõusnud karikavõidu favoriidiks. Kuid see on vaid nimetus, seda tuleb ka jääl tõestada.

Jälgi teda: Loui Eriksson

Bruins läheb tänavustele playoffidele vastu ilma ühe mulluse võtmemängijata. Vaid David Krejci sai aasta tagasi lõpumängudes enim punkte kirja kui Nathan Horton. Uueks hooajaks Columbus Blue Jacketsisse siirdunud meest on tänavu palutud asendada Jerome Iginlal ja just Erikssonil. Iginla on oma töö ära teinud (78 mänguga 61 punkti), aga Eriksson oli põhihooajal kahvatu (61 mänguga 37 punkti). Olles varasemalt kuulunud Dallas Starsi rivistusse pole ta mitu aastat playoffe mängida saanud ja võiks ju seda nautida ning produktiivsust tõsta.

Red Wings

Ühena viimastest üle playoffide läve pääsenud Red Wingsile see erilist au ei paku, kuid ometi on peatreener Mike Babcock üks selgeid kandidaate hooaja parima treeneri tiitlile. Miks? Sest ta juhtis playoffidesse meeskonna, mis pea, et poolenisti AHL-i sats. Vigastuste tont töötas Red Wingsi kallal tänavu halastamatult, aga suuri vaid sellega maha ei murra. Kui vanameistrid lendasid auti, kerkisid peatselt uued tähed. Nende eesotsas Gustav Nyquist, kes oleks tänavu pidanud rahulikult kogu aasta AHL-is madistama. Tema ja ka teiste noorte silmapaistev mäng tõi Red Wingsile siiski lõpuks 23. järjestikuse playoff-koha ning nüüd algab kõik taas nullist. Red Wings on meeskond, mis on justkui spetsiaalselt üles ehitatud playoffide hoki jaoks. Ka mullu saadi viimaste seas lõpumängudele, ja veel napimalt kui tänavu, aga see ei tundunud meeskonda üldse häirivat. Avaringis lülitati välja põhihooajal säranud Anaheim Ducks ning teises ringis pakuti kõvasti närvikõdi ka lõpuks karika võitnud Chicago Blackhawksile. Saame näha, kuidas läheb tänavu. Põhihooajal ei mahtunud Red Wings mitte üheski olulises statistilises valdkonnas liiga esikümne sisse!

Jälgi teda: Jimmy Howard

Mike Babcock on enne vastasseisu Bruinsiga öelnud: "Kui meie väravavaht tegutseb hästi, siis oleme kõva vastane." Howardi eelnevad hooajad pole playoffides kõige paremini välja kukkunud ja ka tänavu on ta olnud ebastabiilne. Seda eelkõige hooaja alguses. 2014. aasta sees on ta 29 kohtumises enda selja taha lasknud kaks või vähem väravat 15. korral. Sama taset tuleb hoida ka Bruinsi vastu. Eriti kuna vastase väravas seisab nii hea mees, et isegi tema eesnimes kahekordistati osad tähed - Tuukka Rask.

Ennustus: Bruins edasi 4-2

Presidentide trofeega kaasneb küll teatav needus - Blackhawks oli mullu esimene, kes meistriks tuli alates aastast 2008 -, kuid avaringi takerdutakse siiski harva (jättes välja viimase aja liigsed anomaaliad). Raske on näha seda ka Bruinsi puhul. Red Wings peaks olema hea vastane ja võimalik, et näeme ära ka seitse mängu, kuid mängu otsutajaid on Bruinsil selgelt rohkem. Wingsi lootus oleks siin see, kui Henrik Zetterberg imeliselt paraneks, aga teda loodetakse koosseisu tagasi saada alles teiseks ringiks. Kardan küll, et Wingsi jaoks on siis juba hilja.

Kommentaarid