Presidentide trofee Bruinsile

Alates hooajast 1985/86 põhihooaja parimale meeskonnale jagatav Presidentide trofee rändas tänavu taas Bostonisse. Bruins tõusis põhihooaja parimaks alles teist korda. Viimati juhtus see hooajal 1989/90, mil Bruins kaotas lõpuks Stanley karika finaalis Edmonton Oilersile. Presidentide trofeed seostataksegi nii öelda needusega. Kes on põhihooaja parim, see tihtipeale peab karikavõidust suu puhktaks pühkima. Chicago Blackhawks kerkis mullu alles kaheksandaks meeskonnaks, kes suutis kurba saatust vältida.

(foto: Michael Dwyer/AP Photo)
Bruins kindlustas trofee endale 4-1 võiduga Buffalo Sabresi vastu. Patrice Bergeron sai kirja hooaja 30. tabamuse ja on nüüd vähemalt ühe punkti enda nimele saanud 13. järjestikuses matšis! Bruinsil on hetkel koos 117 punkti. Neile saab lisa otsida täna New Jersey Devilsi vastu.

119 punktiga kordaks Bruins Edmonton Oilersi (119 punkti 1985/86 ja Pittsburgh Penguinsi (92/93) saavutust. Presidentide trofee rekord kuulub Detroit Red Wingsile (131 punkti, 1995/96), kellega Bruins läheb playoffide avaringis kokku. Kaks saurust kohtuvad lõpumängudes esimest korda alates aastast 1957!

Penguins pidi oma eelmises kohtumises tunnistama tulise rivaali Philadelphia Flyersi paremust. Kaotus tuli lisaajal numbritega 3-4. Claude Giroux tegi hooaja 25. 2+ punktiga lõppenud mängu, millega jääb ta vaid ei kellegi muu kui Sidney Crosby (30) selja taha. 85. punktiga on ta nüüd liiga kolmas mees ja mitte keegi ei mäleta tema kohutavat hooaja algust. Peaguinsi peatreener Dan Bylsma sai kohtumises Flyersi vastu kirja oma 400. kohtumise meeskonna tüürina. Nii kaua pole mitte keegi varem "Pingviine" juhendanud. Tema juhendamisel on võidetud 252 mängu. Penguins kohtub playoffide avaringis Columbus Blue Jacketsiga.

New York Rangers kaotas samuti lisaajal. Jalgpalli skooriga 0-1 jäädi alla Montreal Canadiensile. Hooaega Kanada klubi rivistuses alustanud Raphael Diaz jäi kiruma hokijumalat, et tal ei õnnestunud endise meeskonna vastu väravat kirja saada.

Nende tulemustega sai ka selgeks see, et Flyers ja Rangers lähevad omavahel playoffides kokku esimest korda alates aastat 1997. Mahlases vastasseisus omab Rangers kodujää eelist olenemata sellest, kuidas lõppevad põhihooaja viimased mängud.

Canadiens on ka praeguse seisuga Tampa Bay Lightningu vastu hoidmas kodu eelist, kuid see võib veel täna muutuda kui Lightning mängib Washingtonis Capitalsiga.

Läänekonverentsis kindlustas endale esikoha Anaheim Ducks. Karistusvisetega alistati Los Angeles Kings 4-3. Meisterliku värava sai enda nimele Nick Bonino, kes märkamatult tõusnud Ducksi resultatiivsuselt kolmandaks meheks.


Ducks haaras läänekonverentsi esikoha endale esmakordselt. Parimaks oli seni teine koht, mis tuli hooajal 2006/07, mil klubi ka Stanley karika võitis. Playoffide avaringis ootab Dallas Stars.

Õhtu iluvärava kategoorias pakkus Boninole konkurentsi Marian Hossa. Chicago Blackhawks imes kohutaval kombel taas kaitses, aga slovak sai Nashville Predatorsile 5-7 kaotatud kohtumises hakkama tõelise maasikaga.


Blackhawks on koos Minnesota Wildiga jäänud ainsateks, kes viimasest mängude õhtust endale veel playoffide avaringi vastast ootavad.

Kommentaarid