Claude Giroux on sõnapidaja mees

Kui Philadelphia Flyers alustas hooaega esimesest üheksast kohtumisest vaid ühe võiduga, siis ütles meeskonna kapten Claude Giroux enesekindlalt, et Flyers jõuab sellegi poolest playoffidesse. Nii ka läks ja seda üsna kena varuga. Olles playoffide avaringis New York Rangersi vastu mängudega 1-2 taga ütles nüüd Giroux, et Flyers kindlasti viigistab seeria. Nii ka läks! Kapten ise taas väravat kirja ei saanud, kuid Matt Readi ja Jakub Voraceki tabamustest piisas 2-1 võiduks.

(foto: mcall.com)
Philadelphias peetud kohtumise algus aga seda ei tõotanud. Avavärava sai hoopis Rangers, autoriks Dominic Moore. Rangers domineeris avakolmandiku täielikult, tehes lõpuks 16 väravale viset kodumeeskonna kuue vastu. Küll aga jäi tänu Readi tabamusele kolmandiku seis viigiliseks. Ametlikult söödupunktid Jason Akesonile ja Braydon Coburnile, kuid mitteametlikult õnnejumalale. Rangersi puurivahil Henrik Lundqvistil oli igatahes selle tabamuse juures rohkelt põhjust kirumiseks. Read üritas aga vihjata, et kummalise värava sünd oligi siiski nii mõeldud, öeldes: "Jason andis suurepärase söödu. Ta ütles mulle, et ta tahtiski nii teha, visata söödu vastu boordi ja see tuli otse mulle."

Lundqvist sai lõpuks kirja 23 tõrjet. Ametikaaslane Flyersist Steve Mason säras 37-ga. 25-aastane puurivaht sai sellega ka oma karjääri esimese playoffide võidu.

2-1 värav sündis arvulises enamuses, mis Flyersi jaoks selles seerias esimene kodune enamuses visatud värav. Kodumeeskonna õhtu ainsaks meepotis olevaks tõrvatilgaks oli kaitsja Nicklas Grossmanni vigastus. Rootslane lahkus mängust juba teisel kolmandikul, mistõttu on Masoni esitus veelgi kiitust väärt.


Rangers sai küll mitmeid väravavõimalusi, kuid neid ei suudetud ära kasutada. "Praegusel ajal on vaja enamat, kui lihtsalt võimaluste loomine, töö tuleb ära teha," võttis teravate sõnadega mängu kokku Rangersi peatreener Alain Vigneault.

Kommentaarid