Islanders müüakse maha?

New York Islanders, kelle edukas 80ndate meeskond muideks pani aluse praegu levinud playoffide habemete traditsioonile, on pärast tööseisaku tõttu raisku läinud hooaega 2004/05 mänginud playoffides vaid kaks korda. 2006/07 jäädi 1-4 alla Buffalo Sabresile ja mullu kaotati 2-4 Pittsburgh Penguinsile. On tavaks saanud, et klubi teeb justkui ühe sammu ettepoole ja siis kohe kaks sammu tagasi. Tänavused lootused lõpetas kapteni John Tavarese vigastus, mis tuli Kanada olümpiakoondise eest mängides. Klubi kolib järgmiseks hooajaks uude koduhalli ja võimalik, et on siis ka uue omaniku kätes.

(foto: wikipedia.org)
Praeguse omaniku Charles Wangi käes on klubi olnud täpselt kümme aastat. Viimasel ajal on ta hakanud märku andma, et võiks tõsise huvi korral aga klubi maha müüa. Hiljuti ütles ta Islandersi kodulehe vahendusel: "Olen alati olnud, ning olen ka tulevikus, valmis kuulama kõigi huviliste pakkumisi. Ükski konkreetne pakkumine ei tähenda aga seda, et hakkan kohe klubi müüma." Nüüd on omaniku küsimus aga tõusnud tõsiselt päevakorda.

Ajaleht New York Post reporteerib, et Philadelphiast pärit jurist Andrew Barroway on tehingust väga huvitatud ning valmis välja käima 225 miljonit dollarit ehk umbes 163 miljonit eurot. Sellele lisanduks veel 75 miljonit dollarit (54.3 miljonit eurot), kui klubi peaks täitma teatavad tuluga seotud eesmärgid. Aasta tagasi seostati Barroway nime New Jersey Devilsiga.

Islanders on potentsiaalsete ostjate jaoks muutunud ahvatlevaks pärat seda, kui 2012. aastal leiti endale Barclays Centre'i näol uus koduhall, kus peab oma kodumänge ka Brooklyn Nets. Alates aastast 1972 mängiti Nassau Coliseumis, mis on aga nüüdseks ajahamba poolt sedavõrd räsitud, et jätkamine seal on välistatud.

Loodetavasti läheb selle omanikuvahetusega paremini kui see oli 1996. aastal. Klubi sattus skandaalsel kombel täiesti ametlikult mehe valdusesse, kel polnud tegelikult üldsegi raha klubi soetamiseks! Selle loo kangelasest John Spanost ja toonases juhtumist on valminud ka kaasahaarav dokumentaalfilm.



Tegu on vaid ühega paljudest musta huumori hetkedest Islandersi ajaloos. Enamus huumorist on tingitud mängijate lepingutega. Näiteks järgmine hooaeg on viimane Aleksei Jašini lepingust, kes saadeti meeskonnast minema juba 2007. aastal. Läinud suvel klubi lahkunud kunagisele drafti esimesele valikule, väravavaht Rick DiPietrole makstakse aga palka kuni hooaja 2028/29 lõpuni.

Kommentaarid