Bruins ja Rangers haarasid 2-1 edu

Boston Bruinsi väravavaht Tuukka Rask on taas muutumas üliinimeseks või hoopis peatamatuks robotiks. Muud moodi ei saa tema tegutsemist kirjeldada. Läinud öises Bruinsi 3-0 võidus Detroit Red Wingsi vastu valiti soomlane teist kohtumist järjest mängu parimaks. Nullimänguks piisas 23-st tõrjest. Bruins ja Red Wings mängisid viimati playoff-kohtumist "Mootorite linnas" 1957. aasta aprillis. Bruins alistas Red Wingsi tolles seerias mängudega 4-1. Ka tänavu hakkab samasse auku kiskuma.

(foto: USATSI)
Kui traditsioonide kohaselt enne kohtumise algust olid kaheksajalad loobitud, millest üks oleks peaaegu Raski maha murdnud...


.....,pidid Red Wingsi fännid üheksandal minutil pead raputama. Nende puurivaht Jimmy Howard lasi arvulises vähemuses mängides oma selja taha väga pehme värava. Kõige parem polnud tema tegutsemine ka Bruinsi 2-0 tabamuse puhul, mis sündis, kui esimest kolmandiku jäi mängida veidi üle nelja minuti. "See värav ei tohi lihtsalt sündida," ütles Red Wingsi peatreener Mike Babcock esimese tabamuse kohta. "Nad olid meist kogu õhtu jooksul paremad, aga me kinkisime neile kaks väravat." Howardi kangelaslik tegutsemine, mis tõi Red Wingsile võidu seeria esimesest kohtumisest, on kiirelt unustatud.


Red Wingsil ei löönud kohtumises lisaks varasematele vigastatud meestele kaasa ka Daniel Alfredsson. Avakohtumises võiduvärava visanud Pavel Datsjuk mängib põlvetraumaga. Vigane on ka Red Wingsi enamuses mängimine. Pärast eilset on neid võimalusi nüüd olnud üheksa tükki, kuid mitte ühtegi pole realiseeritud. "Mängisime täna enamuses veidi paremini, kuid power play mõte on värav kirja saada ning seda lihtsalt pole praegu loota," tunnistas Danny DeKeyser. Bruins on oma enamuses mängimisi kasutanud oivaliselt - 8-st kolm.

Kolmeväravaliseks osutus kolmandas kohtumises ka New York Rangersi ülekaal Philadelphia Flyersi vastu. Eelmises matšis suurepäraselt tegutsenud Flyersi puurivahi Ray Emery neljakordseks üle mängimiseks piisas vaid 23-st väravale viskest. Skoorimise lõpetas endine Flyersi mees Dan Carcillo, kes läks oma tabamust Flyersi fännide nina ette tähistama olgugi, et sealt paistsid vastu keskmised sõrmed.


Henrik Lundqvist tõrjust vastaste 32-st väravale viskest 31. Tervelt 28 viset blokeerisid väljakumängijad. Kohtumise parimaks valitud Dan Girardi, kes sai ka ühe värava kirja, juhtis seda edetabelit viiega. "Pole vahet, kas see olen mina või keegi teise, kes pealeviskele ette jääb, kaitse peab töötama," jäi Girardi ise tagasihoidlikuks. Flyersi mehed said kamba peale kirja vaid 11 blokki!

Bruins ja Red Wings mängivad meie aja järgi järgmise kohtumise ööl vastu reedet. Rangers ja Flyers kohtuvad uuesti päev hiljem. Siis peaks Flyersi väravasuul olema tagasi ka Steve Mason.

Kommentaarid