Playoffide avaring: Colorado Avalanche vs Minnesota Wild

Colorado Avalanche lõpetas mulluse põhihooaja eelviimasena ja on suurest mängust olnud eemal üsna pikka aega. Viimati mängiti playoffides 2010. aastal. Saabus aga Patrick Roy ja kõik on pea peale keeratud. Endise väravavahi juhtimisel kerkiti lausa oma divisjoni võitjateks. See muinasjutt võiks ju ka playoffides jätkuda. Omamoodi muinasjutuline on olnud ka Minnesota Wildi teekond. Saatus heitis küll meeskonnale kogu hooaja vältel takistusi ette, kuid nendega tuldi siiski toime.

(foto: blackhawkup.com)
Omavahelised põhihooaja mängud

Avalanche 5 - 4 Wild
O'Reilly, Mitchell, Talbot, Stastny, MacKinnon - Parise x 2, Granlund, Pominville
Wild 2 - 4 Avalanche
Coyle x 2 - Landeskog, O'Reilly x 2, Talbot
Avalanche 1 - 2 (pärast karistusviskeid) Wild
Talbot - Niederreiter, Koivu
Avalanche 3 - 2 (pärast karistusviskeid) Wild
Landeskog, MacKinnon, O'Reilly - Cooke, Koivu
Wild 1 - 3 Avalanche
Heatley - Hejda, MacKinnon, Landeskog

Avalanche

Liiga üks punastest laternatest kerkis liidrite sekka peaaegu sama tuumikuga. Eelmise hooaja ässade kõrvale lisandus vaid eelmise aasta drafti esimene valik Nathan MacKinnon, Cory Sarich, Alex Tanguay ja üsna hooaja algfaasis toodi enda rivistusse ka Max Talbot. Seega võib öelda, et Roy on tõeline imede tegija. Hooaja alguses elas meeskond suuresti väravavahtide najal ja võis naljatlemisi öelda, et Roy on neile jaganud võlujooki, mida ta ehk ka ise eduka mängijakarjääri jooksul tarbis. Samas kerkis Avalanche ka üheks edukaimaks ründemeeskonnaks. Keskmiselt saadi kirja kolm tabamust. Meeskonna ainsaks nõrgaks kohaks oli karistuste tapmine, kuid nagu tulemused näitavad, siis omas see Avalanche'i käekäigule minimaalset mõju. Nüüd seisab aga meeskonna ees suur väljakutse - tuua suurepärane põhihooaja vorm üle playoffidesse. Wild peaks pakkuma üsnagi hea väljakutse, seega näeme ära, kas Avalanche on tõesti juba tänavu heitlemas karikavõidu nimel või oli edukas aasta algus vaid pettekujutelm.

Jälgi teda: Gabriel Landeskog

2012. aastal läbiaegade noorimana liiga ajaloos ühe meeskonna kapteniks nimetatud Landeskog oli põhihooajal punktide arvestuses Avalanche'i teine. Kõige edukam oli Matt Duchene. Tema ei saa aga esimestes playoff-kohtumistes vigastuse tõttu kaasa teha, seega peab rootslane oma produktiivsust tõstma Seda veel eriti selle tõttu, et põhihooaja lõpetas ta korraliku põuaga - aprilli kaheksa mänguga vaid neli punkti.

Wild

Kui Avalanche alustas hooaega üle ootuste hästi, siis Wildiga oli lugu vastupidine. Nüüd näib imelikuna see, et üks aeg nõuti tõsiselt peatreeneri Mike Yeo pead pakule, kuid sellised jutud tõepoolest liikusid ringi. Meeskond saatis 2013. aasta ära üsna kohutavalt - viimasest 18-st kohtumisest tuli vaid viis võitu. See ei kõlbanud loomulikult mitte kuhugi klubi jaoks, kes viimastel aastatel edu otsinguil teinud suuri kulutusi. Nendeks on näiteks sellised mehed nagu Jasom Pominville (teenib viie aastaga 28 miljonit dollarit ehk 20.26 miljonit eurot), Zach Parise ja Ryan Suter (mõlemad 13 aastaga 98 miljonit dollarit ehk 70.91 miljonit eurot). Yeo suutis aga uue aasta saabumisega meeskonna saatust muuta ning Wildi võib täitsa pidada playoffide mustaks hobuseks. Kodus mängitakse väga hästi ja kui meeskond saavutab hea rütmi ning suudab hakata ka välismängudest tulemusi tooma, siis maksab neil silma peal hoida.

Jälgi teda: Ilja Brõzgalov

Väga palju sõltub Wildi puhul muidugi sellest, kuidas saadakse rünnak käima (põhihooajal vaid 2.4 väravat mängus), aga kui Brõzgalov ei suuda meeskonda mängus hoida, siis suure tõenäosusega Wildi ka edu ei saada. Kui läheb lihtsalt üksteise üle viskamiseks, siis peaks olema kindel eelis Avalanche'il. Brõzgalov on ebastabiilne mees - vahest tõrjub kasvõi pea peal seistes kõik ära, teine kord lekib nagu katkine katus - ja on raske ette näha, milline "variant" Wildi eest playoffides jääle uisutab. Ta aga on kindlasti võimeline selle seeria käiku täielikult muutma. Seda siis omade jaoks nii negatiivses kui ka positiivses mõttes.

Ennustus: Wild edasi 4-2

Brõzgalov seisab kindlalt ja hoopis Avalanche'i Semjon Varlamov veab omasid alt. Plahvatab üllatuspomm ja lõhkeb see mull, mis Avalanche suurepärase hooajaga on aina rohkem õhku täis läinud. Kui meeskondade vahelised mängud läksid põhihooajal suureskooriliseks, siis polnud Avalanche'il suuremaid probleeme võidu saamisega. Kui aga mängud jäid väravatevaeseteks, siis suutis Wild kenasti kaasas jõlkuda ja sai ka ühe võidu. Usun, et playoffides harrastatav stiil sobib Wildile paremini. Avalanche'il pole ka sellega seoses palju kogemusi.

Kommentaarid