Kapten Kanadaga jäeti hüvasti

Edmonton Oilers lõpetas oma hooaja 5-2 võiduga Vancouver Canucksi vastu ning selle kohtumisega lõppes ka Ryan Smythi karjäär. Enamuse oma 19-aastasest karjäärist Oilersis veetnud ründaja, kes oma rohkete koondisemängude tagajärjel teenis hüüdnimeks "Kapten Kanada", sai C-tähte kanda särgi peal ka oma karjääri viimases kohtumises. Sellise ilusa žesti tegi Oilersi kapten Adrew Ference, kes ise pole vigastuse tõttu jääl käinud alates märtsikuu lõpust. Punkt jäi viimases mängus Smythil kirja saamata, aga kõik oli juba tehtud eelneva 1269 põhihooaja mänguga, mille jooksul kogus ta 842 silma (386 väravat).

(foxnews.com)
Nullindate teises pooles ka hetkeks "kodust" eemal olnud ja New York Islandersit, Colorado Avalanche'i ning Los Angeles Kingsi esindanud Smythil oli võimalus tõusta Oilersi läbiaegade suurimaks väravakütiks arvulises enamuses visatud tabamuste arvestuses. Seda üritati ka meeleheitlikult korda saata, kui ta veetis jääl kõik mängu viimased 5 minutit ja 36 sekundit, mille lõpu Oilers just enamuses mängis. Tabamust siiski ei tulnud ja Smyth peab edaspidigi seda rekordit (126 väravat) jagama Glenn Andersoniga. Aga usutavasti on iga Oilersi rekord, mis pole teatud härra Gretzky nimel, suur saavutus.

38-aastasena võinuks Smyth kindlasti veel aasta-paar edasi mängida, aga nagu mees ise lõpetamisotsust teada andes märkis: "Elus saabub hetk, mil tuleb pöörata uus lehekülg ja just seda ma teengi."

Kanada koondist esindas ta täiskasvanute arvestuses tervelt 11. erineval turniiril. Ta on olümpiavõitja aastast 2002, maailmameister aastatest 2003 ja 2004 ning võidumedalite sekka mahub ka Spengleri karika võidu eest saadud autasu aastal 2012.

Ilusat pensionipõlve!

Kommentaarid