Pacioretty ja Canadiens häbistasid Senatorsi

Hoki üks suurimaid võlusid - kõik võib iga hetk muutuda - sai taaskord kinnitust. Montreal Canadiens alistas läinus ööl Ottawa Senatorsi 7-4 olles end kuue minutiga leidnud 0-3 kaotusseisust. Viik seejuures mängiti välja juba esimese kolmandiku lõpuks. Vasak äär Max Pacioretty sai kirja viis punkti, kindlustades kübaratriki vahetult pärast viimase kolmandiku algust. Sama palju kodi on tänavu mütsid jääle visatud veel vaid Joe Pavelski ja Tyler Seguini auks.

(foto: CBC)
Tegu oli kolmanda hullumeelse mänguga, mis Canadiens ja Senators tänavu maha pidasid. 17. jaanuaril Ottawas peetud kohtumises juhtis canadiens avakolmiku lõpuks 3-0, kuid jäi 3-4 taha, enne kui lisaajal 5-4 võidu haaras. 16. märtsil Montrealis toimunud matš oli täiesti erakordse stsenaariumiga. Senators juhtis veel 4:22 enne lõppu 4-1, aga uskumatul kombel suudeti mäng viia lisaajale ja see veel ka võita!

Kaotus Canadiensile, kes mulluste playoffide avaringis välja lülitati, oli järjekordne hoop Senatorsi tänavustele lõpumängude lootustele. Ida pingelises heitluses pidid kaotusi tunnistama ka Washington Capitals ja Columbus Blue Jackets. Esimene läks võõrsil peetud kohtumist New Jersey Devilsi vastu Aleksandr Ovetškini hooaja 49. tabamusest juhtima, kuid lõpuks tuli vastu võtta 1-2 kaotus. Teine sai Chicago Blackhawksi vastu kodus juhtida kaks korda enne kui 3-4 kaotus tuli. Seejuures karikakaitsja sai võiduvärava kirja alles neli sekundit enne normaalaja lõppu!

Kindlalt jätkas aga playoffide poole marssimist Detroit Red Wings. 15 minutiga oldi Buffalo Sabresi vastu 3-0 ees ja sellest pingutuseks juba ka võiduks piisas. Lõppskoor 3-2 tähistab Mike Babcocki 413. võitu klubi peatreenerina, mis on legendaarse Jack Adamsi rekordi kordus. Babcockil on võimalus rekordi ainuomanikuks saada meie aja järgi juba tuleval ööl Canadiensi vastu peetavas kohtumises.

Läänekonverentsis said põntsu Phoenix Coyotesi šansid. Kodus tuli 2-3 karistusvisete kaotus Edmonton Oilersile. Coyotes küll juhtis mängu 2-1, aga Sam Gagner viis 41 sekundit enne normaalaja lõppu sündinud tabamusega mängu lisaajale ja viskas ka hiljem karistusvisete seeria saatuse otsustanud värava. Coyotes pole nüüd võidurõõmu maitsnud neljas järjestikuses kohtumises. Kolm neist on peetud kodujääl. Väga valel ajal on vormikõverik lõuna poole kiskunud

Kommentaarid