Viimastes mängudes üksteisele armu ei anta

Playoffide seltskond on pea, et täielikult selgunud, vabaks on jäänud vaid üks koht läänekonverentsis, kuid see ei tähenda, et põhihooaja viimastesse mängudesse kergekäeliselt suhtutakse. Asjalood on hoopis vastupidised. Viimse veretilgani võideldakse au ja uhkuse eest ning läinud ööl toimunud üheteistkümnes kohtumises saadi hakkama nii mõnegi jõuvõttega, mis playoffides võivad mängida olulist rolli. Näiteks St. Louis Bluesi ründaja T.J Oshie sai sellise paugu, et võib vabalt veel tänagi linnulaulu kuulda.

(foto: Brad Rempel)
Blues mängis Minnesota Wildiga ja oli jahtima 1-1 viigiväravat kui Oshie'le õlg ees sisse tuldi. Mees lendas nagu niidetult jääle ja pärast püsti ajamist enam kohtumist ei jätkanud.


Pahalase rollis olnud Mike Rupp sai samuti varakult dušši alla ja jääb nüüd ootama distsiplinaarkomisjoni otsust. See võib veidikene hilineda, sest eile selgus, et "karistussalga" ülem Brandan Shanahan asub Toronto Maple Leafsi uueks presidendiks.

Wild võitis lõpuks kohtumise 4-2. Supermängu tegi 30-aastane väravavaht John Curry, kelle jaoks oli tegu esimese NHL-i mänguga alates hooajast 2009/10. Blues pommitas tema suunas lausa 45 väravale viset.

Teine "kõva pauk" toimus New York Islandersi ja Montreal Canadiensi vahelises kohtumises. Alles mängukeelust naasenud (!) Canadiensi kaitsja Douglas Murray murdis Johan Sundströmi maha nii, et rootslane lõpetas õhtu haiglas.


Sellesse kohtumisest visati Murray välja, kuid uus keeld teha ei ohusta. Canadiens tasub selle eest hokikarmaga hoopis selle näol, et mängib playoffide avaringi mänge ilma Alexander Galchenyukita. Valgevene juurtega ründaja vigastas kolmapäeval kohtumises Chicago Blackhawksiga paremat põlve.

Mängulise poole pealt oli õhtu eredaim täht Los Angeles Kingsi Marian Gaborik. Edmonton Oilers jäi tänavu juba kümnendat korda (seitse neist kodus) nulli peale ja Kings võitis võõrsil 3-0. Gaborik sai enda nimele kaks väravat ja ühe söödupunkti. Märtsis Columbus Blue Jacketsist hangitud slovaki karjäär algas Hollywoodis vaikselt, kui ta jäi esimeses kolmes kohtumises nulli peale, kuid järgneva 15 mängu jooksul on see juhtunud vaid neli korda. Kirjas on viis väravat ja 11 söötu.


Õhtu rekordimurdja oli Tyler Johnson. Hooaja 24. tabamusega lõi Tampa Bay Lightningu ründaja üle Steven Stamkose poolt püstitatud klubi kollanokkade skoorimise rekordi. Pole üldse paha saavutus. Lightningu teine kollanokast ründetäht Ondrej Palat sai 4-2 võidumängus Philadelphia Flyersi vastu seekord hakkama omaväravaga, kuid temalgi on juba 20 tabamust koos. See teeb Johnsonist ja Palatist esimese kollanokkade duo alates Patrick Kane'ist ja Jonathan Toewsist, kes mõlemad vähemalt 20 väravani jõunud. Pole seegi paha saavutus.

Kommentaarid