Kings näitab elumärke

Kui pärast kohutavat algust võis neljandas mängus Kingsi poolt saadud võitu iseloomustada sõnadega "ka pime kana leiab vahest tera", siis nähtavasti on 2012. aasta karikavõitjal sisu siiski rohkem. Läinud ööl võeti San Jose Sharksi vastu teine võit järjest ja võimatu on järsku muutunud täitsa saavutatavaks. 0-3 august on välja ronitud 2-3 peale ja viiki saavad kunnid üritada veel ka oma koduväljakul. Avaringi üks igavamaid seeriad on järsku muutunud ettearvamatuks lahinguks.

(foto: Cary Edmondson/USA TODAY Sports)
Olles kahe esimese kohtumisega visanud 13 väravat, millele lisandus järgmisest kahest veel seitse tükki, võis muidugi eeldata, et mingi aeg jahtub Sharksi rünnak maha. Eriti kuna meeskonna kapten Joe Thornton mainis järjepidevalt pärast suuri võite, et paljude tabamuste puhul saatis meeskonda õnnejumal. Kingsi läinud öine 3-0 võit tähendabki seda, et eelnevad anomaaliad on veidikene kustutatud. Sharksi jaoks on aga halvaks uudiseks see, et meeskonna keskmine väravate saak mängu kohta on nelja näol endiselt liialt kõrge ja ees võib oodata veel paar nüridat esitust.

Ka meeskonna peatreener Todd McLellan on järsu languse peale pettunud: "Kolm ja pool mängu selles seerias tegime väga häid asju, aga tänane oli kohutav."

Olles eelnevaid kohtumisi uimaselt alustanud, üllatas Kings seekord varajase ärkamisega. Avakolmandik võideti väravale visete arvestuses 18-6. "Kodus alustame tavaliselt tempokalt, aga täna see nii polnud," tunnistas Thornton. "Peame alustama paremini."

Kings on häbiväärsetest kaotustest teinud õiged järeldused. "Oleme suutnud litrit paremini kontrollida ja vältida halvasti ajastatud vahetusi. Oleme muutunud teravaks," ütles esimese kolmandiku keskel oma playoffide esimese tabamuse kirja saanud Anze Kopitar.


Kings oli San Joses eelnevalt kaotanud 12 viimasest 13-st külaskäigust. Sharksi jaoks oli halvaks uudiseks veel ka see, et kaitsja Marc-Edouard Vlasic sai avakolmandiku lõpus vigastada ning tema osalemine meie aja järgi teisipäeva varahommikul mängitavas kuuendas kohtumises on küsimärgi all.

Kommentaarid