Siis kui Red Wings viimati playoffidest eemale jäi...

Detroit Red Wings on tänavu Stanley karika playoffidesse jõudnud juba 23. järjestikust korda. Viimane kord, kui otsustavates kohtumistes kaasa ei löödud, oli vastne peaminister Taavi Rõivas alles esimeses klassis. Eesti oli mõistagi veel Nõukogude võimu all ning "Vaprad ja Ilusad" polnud veel teleekraanile jõudnud. Ehk siis ajad olid ammused ja vahepeal on juhtunud nii mõndagi.


Samuti on hea meenutada ka seda, mis sel ajal toimus hokimaailmas. Näiteks tänavu Red Wingsi eest mehetegusid tegev Gustav Nyquist oli siis veel alla üheaastane. 13 praegust klubi polnud veel liigaga liitunud ja legendaarse Martin Brodeuri draftimiseni jäi veel üks aasta. Loomulikult juhtus palju muudki. Sellest on hea kokkuvõtte teinud thehockeynews.com. Loe artiklit SIIT.

Red Wingsi 23. hooajaline seeria on pikkuselt läbiaegade viies. Esikohal on Boston Bruins 29. järjestikuste playoffidega lõppenud hooaegadega. Aktiivsete seeriate osas on hetkel Red Wingsi selja taga San Jose Sharks "vaid" kümnega.

Pikim playoffide põud on Edmonton Oilersi käes, kes tänavu juba 8. hooaega järjest playoffidest eemale on jäänud. Läbiaegade pikim põuaperiood kuulub Florida Panthersile 10. hooajaga.

(foto: wallsave.com)

Kommentaarid