Endine Blue Jacketsi ja Ducksi mees viskas KHL-is tõelise "üks kord elus" värava

Geoff Platt on mees, kelle nimi ühelegi NHL-i fännile ehk suurt midagi ei ütle. Tegu on ühest tuhandetest mängumeestest, kes liigast läbi läinud, kuid kes korralikku märki maha pole jätnud. Columbus Blue Jacketsi ja Anaheim Ducksi eest kogus Torontos sündinud keskründaja nullindate teises pooles 46 mänguga neli väravat ja kümme söötu. Täna räägivad aga temast kindlasti kõik. Kui NHL-is on playoffideni veel ligi nädal aega, siis Euroopa tugevaimas hokiliigas KHL on jõutud konverentsi finaalideni. Seal viskas Platt tõelise muinasjutu värava, mida peab oma silmaga nägema, et seda uskuda.


Platt siirdus KHL-i hooajal 2008/09 ja mängis Minski Dinamo eest üle 250 põhihooaja mängu enne kui ta tänavu vana-aasta viimastel päevadel Jaroslavli Lokomotivi vahetati. 2011. aastal traagilise lennuõnnetuse tagajärjel terve meeskonna kaotanud Lokomotiv on KHL-i tipus tagasi ja jõudis tänavu läänekonverentsi finaali. Seal jäädi mängudega 1-4 alla Praha Levile, kuid Platti värav elab kindlasti paljude hokifännide mälus edasi veel pikka aega.

(foto: gazetteduhockey.com)
Levi võrku visatud värav meenutab veidi Mikael Granlundi tabamust 2011. aasta MM-i poolfinaalis. Platti peaksime nägema veel tänavusel MM-il, aga mitte sünnimaa koondises vaid hoopis turniiri võõrustava Valgevene värvides. Ja äkki saab sellise värava eest veel ka korra NHL-is kätt proovida.

Kommentaarid