Ovetškin MM-ile

Pärast Washington Capitalsi playoffidest eemale jäämist alanud kuulujutud, et Aleksandr Ovetškin lööb tänavu kaasa maailmameistrivõistlustel, pidasid paika. Täna sai selgeks, et "Great 8" tõepoolest omadele appi tõttab ja seda kohe alates turniiri algusest. Tihti on ta koondisega liitunud alles pärast Capitalsi playoffidest välja pudenemist. Otsust ei saa pidada väga suureks üllatuseks, sest Ovetškin on alati olnud valmis Venemaa koondist aitama. Veel rohkem indu peaks juurde andma koduse olümpiaturniiri ebaõnnestumine.

(foto: givemesport.com)
Ovetškin on Venemaad esindanud 56. MM-i kohtumises, milles ta on kirja saanud 27 väravat ja 19 söötu. Tal on kodus kaks kuldmedalit (2008 ja 2012), üks hõbe (2010) ja ka kaks pronksi (2005, 2007). Venemaaga liitub MM-iks ka imelaps Jevgeni Kuznetsov, kes tänavu lõpuks KHL-ist üle ookeani unelmate liigase tihkas minna. Capitalsi eest peetud 17. kohtumises sai ta kirja 9 punkti (3 väravat).

Kanada koondises on Capitals esindatud kahe mehega. Nendeks on naljaninad Joel Ward ja Jason Chimera ning koondises debüteeriv Troy Brouwer.

Valgevenes peetav MM-turniir algab 9. mail.

Kommentaarid