Kings jäi ellu

Los Angeles Kings pidas läinud ööl kodujääl neljanda mängu seeriast San Jose Sharksi vastu seisus, kus kohtumine oli vaja kindlasti võita. Esimesest kahest matšist, mis suurelt kaotati ja eelmisest kohtumisest, kus lisaajal tuli alla vanduda, oli tehtud õiged järeldused. Sharks alistati lõpuks nende oma mängus. Rünnak saadi voolama ja nii tuli vastastel oma võrgust korjata kuus tükki. Kaitse seisis endiselt nagu poollagunenud maja, aga võit on võit. Läänes on nüüd 16-st kohtumisest kodumeeskonnad võitnud tervelt 15.

(foto: Chris Carlson/AP Photo)
Kingsi edukaimaks tõusid Justin Williams ja Marian Gaborik, kes said mõlemad enda nimele kaks väravat. +3 näitajaga lõpetas Drew Doughty, kes esimese kahe kohtumise järgselt nurises, et ei saanud piisavalt palju mänguaega. Nende kohtumiste keskmine oli 24:51. Viimase kahe mängu keskmine mänguaeg on olnud aga üle 28 minuti. See on ka nähtavasti edu toomas. Lisaks võidumängu suurepärasele efektiivusele, jagas ta eelmises 3-4 kaotuses kaks värava söötu.

Kuigi enda selja taha lasti kolm tükki, siis võib tegelikult kohtumise järgselt ka Jonathan Quicki kiita. 36 tõrjet 92.3%-lise edukusega pole üldse mitte paha. Sharksi Antti Niemi tööpäev kestis veidi üle 40 minuti ja 26-st väravale viskest suutis ta tõrjuda vaid 21 (80.8%). Asendusmees Alex Stalock hiilgas paari supertõrjega, seega peaks olema Sharksi peatreeneril Todd McLellanil mõteainet, keda viiendas mängus usaldada. Samas ei süüdistanud ta suures kaotuses vaid väravavahti: "Meie väravaesine mäng tervikuna peab parenema, selle all pean ma silmas nii väravavahti, kaitsjaid kui ka ründajaid."


Üks võit on alles esimene samm tagasituleku üritusel, kuid vähemalt on algus nüüd tehtud. Edasi tuleb jätkata sama intensiivsusega. "Üritame järgmises kohtumises samamoodi mängida," ütles Kingsi peatreener Darryl Sutter, enne kui lõpetas kuldsete sõnadega: "Me lähme puuri. Puurid on head asjad."

Kohtumine lõppes mitmete nügimiste ja kaklustega, mille eest jagati 40 karistusminutit.


Järgmine kohtumine peetakse San Joses meie aja järgi pühapäeva varahommikul.

Kommentaarid