Playoffide avaring: New York Rangers vs Philadelphia Flyers

Philadelphia Flyers jäi eelmisel hooajal playoffidest välja, kui eelmise 17 hooaja jooksul oli see juhtunud vaid korra. Mõistagi oli see suureks šokiks. Alles 2010. aastal mängiti finaalis, kus jäädi alla Chicago Blackhawksile. Flyersi fännide meele muutis veel mõrudamaks see, et tänavu alustati täiesti kohutavalt. Esimesest kaheksast matšist tuli vaid üks võit. Saadi kirja vaid 11 väravat! Peatreener Peter Laviolette vallandati juba pärast kolme mängu. Mantlipärija Craig Berube tegi aga suurepärast tööd.

(foto: Scott Levy/Getty Images)
Omavahelised põhihooaja mängud

Rangers 3 - 1 Flyers
Dorsett, McDonagh, Moore - Voracek 
Flyers 4 - 2 Rangers
Lecavalier, Couturier, Simmonds, L.Schenn - Kreider, Brassard
Rangers 4 - 1 Flyers
Carcillo, Nash, Brassard, Kreider - Streit
Flyers 2 - 1 Rangers
Read, Coburn - Richards

Rangers

4-kordse karikavõitja Rangersi hooaeg käis üle kivide ja kändude, kuid oma esmase eesmärgini jõuti siiski turvaliselt kohale. Henrik Lundqvist tegi vägagi ebastabiilse hooaja, aga Rangers lõpetas põhihooaja sellegi poolest ühe parima kaitsemeeskonnana. Endale lasti keskmiselt mängus visata vaid 2.3 väravat, mis andis 4. koha. Tegu on meeskonnaga, kes saab toetuda superväravavahi peale, kuid ei ole harvad need juhud, kui seda hakatakse liialt tegema. Seda omamoodi ka sundkäiguna. Meeskonna esisnaiper Rick Nash oli näiteks põhihooajal üsna kaugel oma parimast vormist. Rangersi õnneks suutsid aga mehed nagu Mats Zuccarello, Chris Kreider ja Derick Brassard vajalikud väravad ära sepistada. Hooaja lõpuks hangiti endale Tampa Bay Lightingust ka Martin St. Louis, kelle esimesed esitused pole "Suures õunas" õnnestunud (17 matšiga üks värav ja kaheksa punkti), kuid need "õiged" mängud on tema jaoks veel ees. Väga huvitav lause, mis St. Louis huulilt hiljuti kõlas ja mis Lightningu fännidele kindlasti ei meeldinud: "Pole midagi paremat, kui playoffid suurlinnas*."

*tegelik väljend "big market", aga sellele pole eesti keeles korraliku vastet.

Jälgi teda: Brad Richards

Kindlasti nõutakse palju St. Louis'ilt pärast kehvapoolset põhihooaega ja eriti pärast seda eelpool mainitud saatuslikku lauset, kuid usun, et Rangersi võtmemängijaks peaks siiski kujunema Brad Richards. Rangers pidas mullu küll 12 playoff-mängu, aga meeskonna üks kõrgepalgalisemaid mängijad Richards tegi neist kaasa vaid kümnes. Põhjuseks polnud vigastus, vaid see, et toonane peatreener John Tortorella leidis, et sel hetkel olid meeskonnale kasulikumad teised mehed. Richards sai kümne playoff-kohtumisega kirja vaid ühe punkti ehk siis Tortorella sõnad tõest väga kaugel polnudki. Tänavu on aga Richardsil vaja ennast tõestada. Nii Tortorellale kui ka hokiavalikkusele, et teda on veel liiga vara maha kanda.

Flyers

Pärast eelpool kirjeldatud kohutavat hooaja algust on kindlasti Flyersi puhul suureks saavutuseks juba see, et üldse playoffidesse jõuti. Kui aga sinna oled juba jõudnud, siis miks mitte hakata isegi karikavõidust unistama? Flyersi ainukene nõrk koht oli põhihooajal kaitse - keskmiselt imeti endale 2.8 väravat mängus - mis nende võimalusi silmas pidades ei ole üldse hea märk, aga meeskonnal on ka selgeid tugevusi. Ise saadi samuti keskmiselt 2.8 väravat kirja ja mõlemad nii enamuses kui ka vähemuses mängimine oli tipp-topp. Kui nüüd otsustavates kohtumistes väravavahile pakkuda rohkem kaitset, siis kes teab kui kaugele ollakse lõpuks võimelised minema? Elu peaks teises väljaku otsas olema muretu. Tervelt seitse Flyersi mängumeest jõudsid põhihooajal 20 väravani. Flyers on üks liiga agressiivsemaid meeskondi. Et playoffides edu saavutada tuleb ennast kindlasti veidikene tagasi hoida ja olukorraga kohaneda. Valel ajal võetud rumalate karistustega võib meeskond kiirelt endale ise sauna sooja panna.

Jälgi teda: Claude Giroux

Kui Flyersi omanik Ed Snider Kanada hokikoondise juhte idiootideks sõimas pärast tema mehe olümpiale mitte võtmist, näis see üsna kummalise väljaütlemisena, sest meeskond oli niigi tähti täis. Kanada võttis ilma Giroux'ta kulla, seega pole justkui põhjust seda otsust pikalt analüüsida. Sellel oli aga üks tagajärg - Giroux mängis ülejäänud hooaja nagu maniakk, lõpetades 82-st mängust 86 punktiga. Olles hooaja esimese värava visanud alles 16. mängus sai ta lõpuks enda nimele 28 tabamust. Esimese 30. kohtumisega oli tal kirjas vaid 20 silma. Meeskonna kapten on tõusnud suurepärasesse vormi ja võib playoffides isegi hakata üksi mänge ära otsustama.

Ennustus: Rangers edasi 4-3

Selles paaris on tegelikult väga raske üht teisele eelistada. Suuresti seetõttu, et iga mäng võib kujuneda eelnevast täiesti erinevaks. Need kaks võivad omavahel hakata mängima jalgpalli või teha suureskoorilist NBA-d. Tegu on avaringi ühe põnevaima vastasseisuga ja fännid ei pea kindlasti pettuma olles saanud esimese Rangersi ja Flyersi vahelise playoff-vastasseisu alates aastast 1997. Võimalik, et eile kirjutades oleks ma eelistanud Flyersit, kuid täna hüppan Rangersi paati.

Kommentaarid