Washingtonis hakkasid pead lendama

Kui Vancouver Canucks alustas pärast ebaõnnestunud hooaega ümberkorraldusi kohe kui kurb saatus selgeks sai, siis Washington Capitals hakkas nendega tegelema alles nüüd. Uuele hooajale minnakse vastu uue peamänedžeri ja -treeneriga. Capitals pole alates 1998. aasta karikafinaalist playoffide teisest ringist kaugemale jõudnud, seega võib öelda, et muutused tulevad ehk isegi veidi liiga hilja. Peamänedžer George McPhee tegi 1997. aastal klubiga liitudes kiirelt ära tulemusliku töö, kuid Capitalsi on siiski tabanud selge stagnatsioon.

(foto: USA TODAY Sports)
McPhee ajastu suurimaks saavutuseks jäi ühe karikafinaali kõrval, mis kaotati mängudega 0-4 Detroit Red Wingsile, ka üks Presidentide trofee võit. See saadi 2010. aastal, kuigi selle järgselt oskas meeskond kohe playoffide avaringis Montreal Canadiensi vastu välja kukkuda.

Peatreener Adam Oates oli meeskonna juures kaks aastat. Leping lõpetati aasta enne selle läbi saamist. Endise legendaarse mängumehe juhendamisaeg algas ebaõnnestunult, mil Capitals võitis mulluse hooaja alguses vaid kaks hooaja esimesest 11-st kohtumisest, kuid sellegi poolest tüüris ta meeskonna turvaliselt playoffidesse. Avaringis kaotati siis mängudega 3-4 New York Rangersile.

Mängijana erinevaid klubisid 1420. põhihooaja mängus esindanud Oatesi jaoks oli tegu esimese peatreeneri ametikohaga. Capitals asub nelja aasta jooksul nüüd otsima oma neljandat peatreenerit. See fakt ei istunud ka klubi omanikule Ted Leonsisele endale, kui temalt selle kohta aru päriti.

Vallandamiste põhjus aga oli muidugi lihtne. "Me ei saa võita Stanley karikat kui me ei kvalifitseeru playoffidesse," ütles alates aastast 1999 klubi omanik olev Leonsis.

Olles varasemalt lisaks Oatesile usaldanud ka teisi väheste kogemustega peatreenereid, võib eeldada, et nüüd asub ta otsima lootsi, kellel on ka varasemalt midagi ette näidata.

Kommentaarid