Lahkunud peamänedžer: "Capitals jõuab kolme aastaga finaali."

Läinud nädalavahetusel tegi Washington Capitals teatavaks, et 17 aastat klubi juures töötanud George McPhee'ga lepingut ei pikendada. Lahkunud peamänedžer pole aga hakanud hapusid viinamarju mugima, vaid lasi endast välja hoopis sisemise Ansipi. McPhee usub, et jätab meeskonna headesse kätesse ning eelnenud raske töö peaks lähitulevikus ka vilja kandma. Olles viimati Stanley karika peale heidelnud aastal 1998, usub McPhee, et Capitalsi fänne ootab peagi ees uus finaalseeria.

(foto: Getty Images)
"Ma ei liialda kui ütlen, et klubi on suurepärases seisus," märkis McPhee oma viimasel pressikonverentsil. "Meil pole mängijatega sõlmitud ühtegi halba lepingut ja on küllaga palgaruumi, millega töötada."

Ametlikult lõppeb McPhee leping Capitalsiga 1. juulil. Seega ei saa mees hakata teiste klubidega läbirääkimisi pidama, kui Capitals selleks luba ei anna. Arvestades tema sõnavõtte, siis nähtavast loodab ta NHL-is veel edasi töötada. "Kui vabaneb mõni peamänedžeri ametikoht ja see antaks mulle, siis võtaksin selle meeleldi vastu," kommenteeris McPhee oma tulevikku.

Tema arvates peaks Capitals end järgneva kolme aasta jooksul taas finaali murdma. Vaadates meeskonna koosseisu, siis võib öelda, et lihtsalt unistamisega tõesti tegu ei ole.

Aleksandr Ovetškini ja Nicklas Bäckströmi näol on Capitalsil kaks tõelist liiga eliidi sekka kuuluvat mängijat. Ovetškin kuuluks kindlasti ükskõik millise muu meeskonna esimesse ründekolmikusse ja ka Bäckström leiaks endale sama koha enamus meeskondades.

Tänavuse põhihooaja lõpus ookeani taha jõunud Jevgeni Kuznetsov näitas samuti, et temas on potentsiaalse staari kvaliteeti. Järgmisel hooajal hakkab ta kindlasti heitlema parimale uustulnukale jagatava Calderi trofee nimel. Lisaks temale on veel teine lootustandev nooruk Marcus Johansson.

Samuti on Capitalsil ka mõnus toetav kaader - Joel Ward, Troy Brouwer, Jason Chimera, Mihhail Grabovski ja Dustin Penner.

Kaitses on kindel selgroog Karl Alzneri ja Mike Greeni näol. Endale on hakanud nime tegema ka John Carlsson. Vaadates, et Capitalsi 6-aastane järjestikuste playoff-kohtade seeria sai tänavu läbi just suuresti tänu nõrgale kaitsele, siis peaks suve ehk just kulutama oma seljataguse parandamisele.

Meeskonna ainuke tõeline nõrk koht paistab olevat väravasuul. Braden Holtby tegi eelmisel hooajal tõelise läbimurde, kuid tänavu arengut siiski jätkata ei suutnud. Ka tema kehvad esitused maksid meeskonnale nii mõnedki olulised punktid. Märtsis toodi teda toetama Jaroslav Halak, kuid slovakil saab suvel leping läbi ja on pigem ebatõenäoline, et seda pikendatakse. Head potentsiaali näitas Philipp Grubauer, aga sakslane on vaid 22-aastane ja veel kaugel küpsemisest.

Väga valus on kindlasti Capitalsi juhtkonnal olnud tänavu vaadata Semjon Varlamovi suurepäraseid esitusi. Venelasel lasti 2011. aasta suvel drafti 1. ja 2. ringi valikute eest minema jalutada. Viimaste aastate jooksul nägi see välja küll ülimalt kavala tehinguna, aga Colorado Avalanche'il jagus temaga kannatust ja tulemused on nüüd käes. Varlamov on üks kandidaate hooaja parima väravavahi tiitlile.

Liiguvad sahinad, et Capitalsi uueks peamänedžeriks võib saada ei keegi muu kui Wayne Gretzky. Väidetavalt olevat huvi mõlemapoolne.

Kommentaarid