Kes on Callahan - St. Louis tehingu võitja?

Sel hooajal oli uskumatult vinge vahetustehingute lõpp-päev, mille jooksul toimus mitmeid põnevaid üleminekuid. Kõige intrigeerivam nendest oli aga kindlasti Tampa Bay Lightningu ja New York Rangeri poolt ette võetud "kaptenite vahetus". Mõlemad mehed on nüüd uues klubis saanud veeta kuu aega ning on paras aeg ka kokkuvõtteks - kumb osapool võitis selle tehingu puhul ja kumb kaotas? Või kas see üldse on praeguseks hetkeks selgunud?

(foto: ESPN)
Callahan, kellel leping suvel lõppeb, on Lightningu rivistuses pidanud 14 kohtumist ning sai läinud ööl Montreal Canadiensi vastu kirja juba kuuenda värava. Punkte on tal kokku kümme ning +/- näitajaks +4. Ta on toonud meeskonda, kus on palju osavaid litri liigutajaid, juurde võistlusvaimu ja tahet kaitses tööd teha.

St. Louis, kes sai New Yorkis kokku endise Lightningu meeskonnakaaslase Brad Richardsiga, pidas läinud ööl Vancouver Canucksi vastu oma 15. mängu uue klubi särgis ja sai kirja alles esimese värava. Arvulises vähemuses visatud värav on üks vaid närusest neljast punktist. +/- näitajaks on tal +2. Rangersisse toodi ta, kui osav väravakütt, kes võiks meeskonna ründemängu elavdada. Rangers oli pikalt üks ida impotentsemaid meeskondi. See on nüüd veidi paranenud (kuuel meeskonnal on kirjas vähem väravaid), kuid St. Louis osakaal on selles olnud minimaalne.

Näib, et selle tehingu selge võitja on Lightning. Eriti võttes arvesse, et koos Callahaniga saadi ka 2015. aasta drafti avaringi valik,  kuid siin on ka paar "aga". Esiteks, enne lõplike hinnangute andmist tuleb kindlasti ära näha, mis juhtub playoffides. Kui St. Louis purjetab Rangersiga kaugemale kui Lightning, siis võib nii tema kui ka klubi olla üleminekuga väga rahul. Teiseks, St. Louis on Rangersiga seotud ka järgmiseks hooajaks. Suur põhjus, miks Rangers oma kaptenist loobus oli see, et uue lepingu kõnelustel ei oldud valmis maksma nii palju kui Callahan nõudis. Väidetavalt on 29-aastane ründaja nõudmas vähemalt 6.5 miljonit dollarit (4.71 miljonit eurot) aastas ning lepingut enamvähem mängijakarjääri lõpuni. Näib ebatõenäoline, et Lightning, või üldse mõni klubi, on nõus seda välja käima.

Samas on Callahani algus Tampas olnud sedavõrd hea, et klubi peamänedžer Steve Yzerman on hakanud tasapisi vihjama, et lepingu pikendamisest ollakse kindlasti huvitatud. Kui see peaks juhtuma pärast edukaid playoffe, siis on Lightning selle tehingu kindel võitja.

Kommentaarid