Letang naaseb!

Pittsburgh Penguins lõpetab põhihooaja pärast põgusat välisturneed kodumängudega ning täna võõrustatakse Detroit Red Wingsi. Kahe gigandi kohtumise eelselt on Penguins saanud väga hea uudise - Kris Letang naaseb koosseisu. Liiga üks parimaid kaitsemängijad sai jaanuari alguses ootamatult südamerabanduse. Hiljem tehtud uuringutel avastati tema südames väikene auk ja oli kahtluse all, kas ta üldse oma karjääri jätkata saab. Ühe korraliku hokimehe hing ei anna aga loomulikult kergelt alla ja nii tuleb Letang juba sel hooajal jääle.


Kahe nädala pärast 27. sünnipäeva tähistav Letang oli trennis tagasi märtsi alguses. Näis vägagi kahtlane, et ta tänavu Penguinsit taas abistada saab, kuid viimasel ajal on mehe enesetunne olnud väga hea ja kuuldavasti come-back'i planeerinud juba pikemalt aega. Penguinsi peamänedžer Ray Shero ütles head uudist teatades: "Kris on mulle pikemat aega pinda käinud, et uuesti mängida saaks."

Tänu ka teistele tervisemuredele on 2008. aastal liiga parimaks uustulnukaks valitud kaitsja käinud tänavu jääl vaid 34. kohtumises. Nendega on tal kirjas 18 punkti (10 väravat). Vorm pole tal selgelt see, mis eelmisel hooajal kui ta ka liiga parima kaitsemängija auhinnnale nomineeriti (38 punkti 35 mänguga), kuid Penguinsi jaoks on tegu kindlast väga vajaliku täiendusega. Kui Letang veel tippvormist kaugel on, siis aitab tema naasmine vähemalt enne playoffe tõsta meeskonna moraali.

Kommentaarid