Playoffide avaring: St. Louis Blues vs Chicago Blackhawks

Tuntud väljendiks on spordimaailmas see, et tiitlit kaitsta on alati raskem kui seda võita. NHL-is sai järjestikuste karikavõitudega viimati hakkama Detroit Red Wings (1997 ja 98). Chicago Blackhawksi ootab tänavu sama väljakutse. Ja millise lahinguga see veel algab. Vastasseisu St. Louis Bluesiga peetakse kogu liiga üheks tulisemaks. Blues on vihatud rivaali vastu võitnud kaks playoff-seeriat järjest, kuid viimane neist oli 12 aastat tagasi. Meeskonnad ei meeldi üksteisele ja see peaks omakorda tähendama väga pingelisi kohtumisi.

(foto: blackhawkup.com)
Omavahelised põhihooaja mängud

Blackhawks 4 -2 Blues
Morin, Sharp, Krüger, Smith - Schwartz, Sobotka
Blackhawks 4 - 0 Blues
Keith, Shaw, Krüger, Smith
Blues 6 - 5 (pärast karistusviskeid) Blackhawks
Lapierre, Schwartz, Jaskin, Tarasenko, Berglund, Shattenkirk - Sharp, Shaw, Kane, Saad, Seabrook
Blackhawks 2 - 3 (pärast karistusviskeid) Blues
Pirri, Hossa - Backes, Steen, Oshie
Blues 3 - 2 Blackhawks
Tarasenko, Backes, Steen - Kane, Toews

Blues

Bluesist, kui võimalikust karikavõitjast, on räägitud alates eelmisest suvest saadik. 2011. aastal klubi juurde tulnud Ken Hitchcok on peatreenerina meeskonda hoolikalt vorminud ja nüüd peaks see olema valmis troonile tõusma. Ryan Milleri hankimine oli justkui viimase pusle tüki kohale asetamine. Või kas ikka oli? Blues lõpetas põhihooaja kohutava vormiga. Kaotati kuus mängu jutti. Pooled neist nulliga, kaasa arvatud viimased kaks järjest. Lisaks mahtus nende sekka ka Blackhawksi 4-2 võit. Kas kõik on liikumas metsa poole? Seda on raske hinnata, kuid sedavõrd kohutav seeria kindlasti meeskonna enesekindlusele head ei tee. Põhihooajal lõpetati TOP 10 hulgas kõigi oluliste statistiliste näitajate puhul. Nende seas ka sisse lastud väravate arvult (vaid 2.3) olgugi, et Miller saabus alles märtsi alguses. Tõsi on aga see, et kui vaadata kõiki meeskondi, siis Bluesi kaitseliin särab kõigist üle. Meeskond on pika pingiga ja kõik on kvaliteetsed mängijad.

Jälgi teda: Alexander Steen

Üks põhjuseid, miks Blues põhihooaja kohutava seeriaga lõpetas oli tüli hokijumalaga. Tema poolt murti mitu Bluesi ründajat vigastusega maha. Kõik on kenasti esimeseks playoff-matšiks tervenemas, kuid me ei saa olla kindlad, mis vormis nad on. Seega, suur vastutus langeb Alexander Steeni peale. Hooaega super hooga alustanud ja Ovetškiniga väravaküttide edetabelis Alexite duelli pidanud rootslane peab uuesti selle vormi leidma. Pärast olümpiapausi tegi ta kaasa 22. kohtumises ja sai kirja vaid kolm väravat. Hooaja esimese 18. mänguga viskas ta näiteks 17 väravat.

Blackhawks

Karikakaitsja hooaeg on olnud kaugel ideaalist ja ega statistilise poole pealt liidrite sekka naljalt ei mahuta. Seda vaid rünnaku poolest, mis sarnaselt Ducksile 3.2 väravat mängu kohta produtseeris. Just rünnak on meeskonnale enamus võitudest tänavu toonud, aga selle toel ei saa püsivalt elada. Heaks näiteks 5-6 kaotus Bluesile. Viie väravaga peaks võitma iga hokimängu, enamjaolt ka turvalise edumaaga. Blackhawks pole suutnud tänavu domineerida nii nagu seda tehti eelmisel hooajal. Võib öelda, et nõrgad kohad, mida mullu osavalt varjati, on nüüd avalikuks saanud. Esiotsas väravavaht Corey Crawfordi ebakindel mäng. Kui panna joonele Miller ja Crawford, siis langeb kaalukauss selgelt esimese poolele. See on avaringi vastasseisus Blackhawksi suurim mure koht. Blues on vägagi võimeline ka oma kaitse totaalselt lukku keerama ja siis on Blackhawksi seis juba väga nukker. See on aga paratamatus, et karikakaitsja lihtsalt peab tulema toime keerukamate olukordadega kui teised. Nüüd tuleb näidata sisu, mis meeskonnale üldse auväärt nimetuse tõi.

Jälgi teda: Bryan Bickell

Mulluse finaali kuuendas mängus üliolulise viigivärava visanud Bickell oli eelmise aasta Stanley karika playoffides eluvormis. 23. mänguga jäi tema arvele 17 punkti. Lõpuks sai vaid playoffide MVP-ks valitud Patrick Kane Blackhawsi rivistuses rohkem punkte kirja ja seda ülinapi eduga (19). Kane ja meeskonna kapten Jonathan Toews veetsid põhihooaja haigevoodis. Ässad võivad roostes olla ning see peaks andma taas Bickellile võimaluse säramiseks.

Ennustus: Blues edasi 4-3

Nõme on karikakaitsja vastu ennustada, eriti veel olukorras, kus Blues on olnud kohutavas vormis, aga siiski. Blackhawks pole olnud sama meeskond, mis mullu ja Blues on valmis lääne valitseja rolli üle võtma. See kindlasti ei saa lihtne olema ja selles vastasseisus võime näha mitmeid, mitmekordseid lisaaegu, kuid kui ei miski muu, siis väsimus peaks olema lõpuks see, mis Blackhawksi maha murrab. Väärib meenutamist, et lisaks mullusele finaali marssimisele saatis ju Blackhawks ka olümpiale enim mängijaid (10). Mängitud on väga palju hokit.

Kommentaarid