Mike Keenan tegi ajalugu!

64-aastasest Mike Keenanist sai täna esimene peatreener, kes võitnud nii Stanley karika kui ka Gagarini karika. Kanadalane tüüris Magnitogorski Metallurgi otsustavas, seitsmendas mängus 7-4 võiduni Praha Levi vastu. Seega tegi Keenan, kes viimati oli NHL-is ametis Calgary Flamesi tüürina hooajal 2008/09, Venemaal suurepärase debüüthooaja. Metallurgi peatreeneriks määrati ta alles eelmise aasta mais. Klubi alustas hooaega ebastabiilselt, kuid lõpuks võideti idakonverents ja nüüd siis Gagarini karikas.

(foto: profimedia.cz)
NHL-is tüüris Keenan meeskonna meistriks aastal 1994. Selleks oli New York Rangers. Ka sellega sai ta hakkama oma debüüthooajal. Huvitaval kombel lahkus ta samuti koheselt pärast karikavõitu. Metallurg loodab kindlasti, et see ajalugu ei kordu.

Enne Rangersisse saabumist juhendas Keenan Philadelphia Flyersit ja Chicago Blackhawksi. Pärast "Suures Õunas" veedetud kuldset hooaega lisaks Flamesile veel ka St. Louis Bluesi, Vancouver Canucksit, Boston Bruinsit ja Florida Panthersit. Oma 1994. aasta edule ei küündinud ta aga enam ligilähedalegi. 11 hooaja jooksul jõudsid tema juhendatud meeskonnad playoffidesse vaid neljal korral.

Läbiaegade enim võite noppinud peatreenerite arvestuses on ta NHL-is kuuendal kohal.

Eelmisel hooajal juhendas Metallurgi tänavu Winnipeg Jetsi tüüriks tõusnud Paul Maurice, seega äkki võib ka Keenanit mingi aeg veel ookeani taga näha.

Kommentaarid