Playoffide avaring: Anaheim Ducks vs Dallas Stars

Dallas Stars on playoffides tagasi esimest korda alates aastast 2008. Naljaga pooleks võib aga öelda, et midagi erilist vahepeal muutunud pole. Järjekordselt seisab avaringis vastas Anaheim Ducks. Kuus aastat tagasi oli Ducks karikakaitsja ning Starsil õnnestus võimatuga hakkama saada. 4-2 seeriavõiduga mindi teise ringi. Nüüd on Ducks pärast edukat põhihooaega üks karikavõidu favoriite. Kas Stars suudab taas hokiavalikkust šokeerida? Stanley karika üks võlusid on see, et autsaiderid elavad seal üsna hästi. Näiteks on viimase viie aasta jooksul 42.5% avaringi vastasseisudest lõppenud kehvemat asetust omava meeskonna võiduga.

(foto: Tim Sharp/AP)
Omavahelised põhihooaja mängud

Ducks 0 - 2 Stars
Daley, Benn
Stars 6 - 3 Ducks
Roussel x 2, Eakin, Robidas, Garbutt - Etem, Bonino, Penner 
Ducks 6 - 3 Stars
Selänne, Perry x 2, Etem, Getzlaf, Perreault - Garbutt, Dillon, Horcoff

Ducks

Ducks kogus endale rohkelt imetlejaid juba mullu, aga playoffide avaringis kukuti Detroit Red Wingsi vastu välja. Tänavune hooaeg on kangesti olnud eelmise moodi. Samamoodi alustati koduväljakul hästi, aga kui tuli lõpuks esimene normaalaja kaotus, siis kadus meeskonnal enesekindlus ja ei saadud kuidagi moodi enam järjepeale tagasi. Ainus erinevus, ja ka väga tähtis seejuures, on aga tõsiasi, et põhihooaja suutis meeskond ikkagi hea rütmiga lõpetada. Selle eest saadi ka väärt autasu - esimene divisjoni tiitel. Samas on enda kohale kutsutud murepilved. Kummalise käiguna on kõrvale heidetud meeskonna esiväravavaht Jonas Hiller. Muidugi vägagi võimalik, et šveitslane siiski tuleb Starsi vastu tuleval ööl jääle, aga kõik signaalid näitavad siiski vastupidist. Meeskonna sisekliima jaoks ei saa selline juhtum hea olla. Suurim väravakütt Corey Perry kadus mullu playoffides täielikult ära (seitsme mänguga kaks punkti). Seegi on üks asjaolu, mis Ducksi puhul vajab võrreldes aasta taguse olukorraga muutmist, kui omatakse ambitsiooni tõusta playoffide üheks ohtlikumaks meeskonnaks. 3.2 väravat mängus oli põhihooaja parim näitaja. Kas esikolmik eesotsas Perry ja Ryan Getzlafiga on selleks suuteline ka playoffides?

Jälgi teda: Stephane Robidas

Kogenud 37-aastane kaitsja veetis Dallases 11 hooaega enne kui tänavu märtsis Ducksi vahetati. Novembris elas ta üle jalaluu murru, kuid on jääle naasnud väga hea vormiga. Rünnaku poole pealt ei peaks Ducksi puhul küsimust olema, et kust väravad tulema hakkavad, küll hõljub aga küsimärk kaitseliini kohal. Seal on rohkelt noorukeid  - Hampus Lindholm (20a), Cam Fowler (22a), Sami Vatanen (22a). Kuidas neil närv pingelises keskkonnas vastu peab? Robidas peab neid igatepidi aitama. Samuti on ta kindlasti suuteline ka Starsi kohta siseinfot jagama.

Stars

Läinud suvel näis see Starsi poolt vägagi riskantse sammuna, kui Boston Bruinsist hangiti vahetustehingu käigus Tyler Seguin. Kunagisel drafti 2. valikul oli küll tohutult potentsiaali, kuid see oli selle hetkeni veel avamata. Starsi õnneks juhtus see aga just tänavu. 22-aastane ründaja kogus põhihooajal 80 mänguga 84 punkti. Ta saavutas hea keemia mitme meeskonnakaaslasega ja Starsist kujunes üks väga põnev meeskond. Seguini kõrval on meeskonnas veel mitmeid teisigi noori ja peatreener Lindy Ruff on neid rohkelt usaldanud. Mängijatele on jäetud tegutsemisvabadust ja see aitab harrastada kõrgetempolist mängu, millega mitmed vastased tänavu hädas on olnud. Starsi selgeks nõrkuseks on aga enamuses ja vähemuses mängimine. Mõlemas arvestuses jäädi põhihooajal liiga viimase kümne sekka. Samas juhtub tihti nii, et just nende olukordadega otsustatakse mängude saatused. Eriti tähtsateks võivad need situatioonid osutuda playoffides, kus mängud tasavägised.

Jälgi teda: Tyler Seguin

Seguin käis mullu Bruinsiga Stanley karika finaalis ära, kuid oli ise playoffide ajal ümmargune null. 22 mänguga tuli vaid üks värav ja kaheksa punkti. Liikusid jutud, et suurem osa energiast läks tal hoopis hotellitoas pidutsemisele, mille järgselt saadeti talle klubi poolt kas isiklik järelvaataja või siis õigupoolest lapsehoidja. Nüüd on Seguinist aga saanud Starsi suurim väravakütt ja punktitooja. Temalt loodetakse palju ja põhihooajaga samaväärne produktiivsus peab püsima ka playoffides, et Starsi lootused edasi elaksid.

Ennustus: Ducks edasi 4-2

Nagu põhihooaja mängud näitasid, siis Stars ei ole Ducksi jaoks kõige mugavam vastane. Stars on väga ründehimuline, unustades tihti kaitse, kuid 6-3 võit on ka võit. Ducks peab kindlasti vältima tempoga kaasa minemist. Tänavu on mitmed olulised võidud kogutud just nii, kus on lastud vastastel ennast selgelt väravale visete poolest edestada, kuid ise on tehtud rünnakul efektiivsemat tööd. Arvan, et Starsil ei õnnestu 2008. aasta saavutust korrata, kuid siiski ollakse ühele karikavõidu favoriidile väärikas vastane.

Kommentaarid