Kings ja Wild päästsid endale seitsmenda mängu

Kas tõesti on Los Angeles Kings selleks suuteline, selline küsimus valdab paljusid pärast läinud öist 4-1 võitu San Jose Sharksi vastu. 2012. aasta karikavõitja on alles üheksas meeskond, kes suutnud 0-3 august välja ronida ja nüüd on Kingsil võimalus saada alles neljandaks, kes sellisest seisust ka järgmisesse ringi edeneb. Oma võimaluse seitsmendaks mänguks saab ka Minnesota Wild, kes alustas playoffe 0-2 auku kukkumisega. Läinud ööl alistati Colorado Avalanche 5-2.

(foto: sverigesradio.se)
Kingsi ei tunne enam võrreldes seeria avakohtumistega äragi. Litriga tegutsetakse enesekindlalt, rünnakul on terav liikumine ja mis kõige tähtsam - kaitse ei leki enam. "Usun, et mitte keegi ei oodanud sellist sündmustekäiku," tõdes Kingsi kapten Dustin Brown. "Oleme mäng mängu haaval läinud paremaks, ega pole kaotanud usku oma mängustiili suhtes."

Tõsi on ka see, et õnn on pöördunud. Kui varem kaldus õnnejumal Sharksi poolele, siis nüüd on lood vastupidi. Igates oli Sharksi peatreener pühaviha täis, et Kingsi 2-1 värav ära loeti. "Meid peteti," märkis Todd McLellan. "Mulle öeldi, et kogu see aeg oli litter täiesti nähtaval.

Tabamus sündis väravaesises saginas, kus oli võimatu litrit näha. Seega oleks kohtunik pidanud mängu kinni vilistama. Kingsi meestel lasti aga edasi surkida ja lõpuks saadi litter ka väravasse. Oma teise tabamuse sai kirja Justin Williams, kes ütles: "Võimalik, et meil vedas, aga mitte keegi ei andnud vilet."

Kaks väravat tuli ka Anze Kopitari poolt ehk siis ründekahurid, kes esimestes mängudes jäid varju, on nüüd järjekindlalt paugutamas.


Sharks mängis ilma kaitsja Marc-Edouard Vlasicita. Samuti oli Antti Niemi väravasuul asendatud Alex Stalockiga. Kollanokk lõpetas 26 tõrjega ja tegi üldiselt head tööd, kuid kui Kingsi väravad hakkasid viimase kolmandiku keskel voolama, siis polnud päästa enam midagi. Tegu oli esimese korraga alates aastast 2001 kui Sharks keset playoffe oma maskis mehe välja vahetas.

Otsustav, seitsmes kohtumine peetakse kahe suure rivaali vahel San Jose koduväljakul. "Oleme 82 mängu selle nimel tööd teinud, et sellises olukorras kodus mängida," märkis Sharksi kapten Joe Thornton. "Ilmselgelt oleksime tahtnud täna võita, aga kodus tuleb võimas mäng."

Sarnaselt neljandale matšile lõpetati ka kuues mäng rohkete karistusminutidega. Isegi Kingsi väravavaht Jonathan Quick tahtis vastastega rammu katsuda.


Sharksile jäi lõpuks 54 karistusminutit, Kingsile 44. Ka Wildi ning Avalanche'i kohtumine lõppes tuliselt, kui koos lõpusireeniga jagati neli kümneminutilist karistust, kuid rohkem keskenduti matšis siiski mängule.

Vaatama sellele sündis aga mängu esimene värav siiski arvulises enamuses. Selle autoriks Wildi asekapten Ryan Suter ja seda juba 49. sekundil! Oli omaette sümboolne, et Wildi jaoks kõige raskemal ajal tõid kastanid tulest välja klubi enim tasustatud mängumehed. Suteri kõrval säras ka Zach Parise, kes tegi supermängu kahe värava ja sööduga. "Tegu oli ühe sellise õhtuga, kus tahad koguaeg litrit, sest kõik tuleb välja," ütles nelja punkti kangelane ise.

Avalanche'i abistas taas Matt Duchene'i, kellel põhihooaja lõpp vahele jäi. Plahvatuslik ründaja oli pärast vigastuspausi üsna heas hoos ja kogus 18:52 jääaja juures ka endale ühe söödupunkti. "Ta justkui lendas jääl ja mängis väga hästi," kommenteeris Duchene'i tagasitulekut Avalanche peatreener Patrick Roy.


Seitsmes mäng peetakse Denveris. "Võitlesime terve aasta selle positsiooni nimel, juhuks kui tuleb seitsmes mäng. See toimub meie majas, meie fännide ees, see on meeskonna jaoks suurepärane ja usun, et sellest tuleb ka suurepärane kogemus," rääkis Roy ostustava matši kohta.

Kommentaarid