Bruinsi võimas seeria sai viimaks läbi!

1. märts oli see päev, mil Boston Bruinsi pidi viimati ühest kohtumisest ilma ühegi punktita lahkuma. Kodujääl kaotati siis üllatuslikult 2-4 Washington Capitalsile. Pärast seda õnnestus kuuekordsel Stanley karika võitjal kokku panna 16-mänguline punktiseeria, millega püsitati ka klubi uus rekord. Kõik ilus sai aga läinud ööl lõpu Detrot Red Wingsi vastu. Asekapteni David Krejci karjääri 500. mängu domineeris küll selgelt Bruins, kuid kodus mänginud Red Wings pidas survele vastu ja sai tänu noortele tähtedele kaks võidupunkti.

(foto: CBS Boston)
Väravale visked olid lõpuks Bruinsi kasuks 35-20, kuid lõpuks polnud sellest mingit tolku. Tänu Johnny Boychuki ja Carl Söderbergi väravatele oli Bruins küll 10 minutit enne lõppu 2-1 juhtimas, kuid siis algas Red Wingsi noorte täkkude šõu. Vaid 21-aastane slovak Tomaš Jurco viigistas seisu ning võiduvärava viskas 24-aastane rootslane Gustav Nyquist.


Rohkete vigastuste juures on noorukite esiletõus olnud Red Wingsi jaoks üks meeldiv kõrvalnähtus. Nyquist on näiteks alates 20. jaanuarist olnud liiga suurim väravakütt 23 tabamusega. Alates märtsi teisest poolest mängib mees nii nagu oleks deemonist haaratud - viimase kümne mänguga on kirjas 12 väravat!

Red Wingsi suurimad tähed Pavel Datsjuk, Henrik Zetteberg ja Johan Franzen on kõik tänavu pidanud vahele jätma üle 20 kohtumise, kuid kollanokad on klubi siiski turvaliselt playoffidesse tüürimas. Kui kogenud kalad ka otsustavateks mängudeks tervise korda saavad, siis vaadake ette!

Läinud mängude õhtul sai aga oma playoffide pileti juba kätte 2012. aasta Stanley karika võitja Los Angeles Kings. See lunastati stiilse 4-0 võiduga Phoenix Coyotesi vastu. Jonathan Quickil piisas hooaja kuuenda nullimängu kirja saamiseks vaid 17-st tõrjest. Kokku on tänavu Kingsil nüüd 12 nullimängu, mis tähistab klubi rekordit.

Oma toetajatele pakkus närvikõdi taaskord Anaheim Ducks. Nagu viimasel ajal kombeks, siis anti vastasele alguses edu sisse enne kui võit endale haarati. Seekord tuldi Edmonton Oilersi vastu välja 0-2 kaotusseisust. Corey Perry sai kirja kolm punkti (kaks väravat).

Kommentaarid