Läänes jäeti külalised ukse taha

Lisaks Columbus Blue Jacketsi ja Pittsburgh Penguinsi vahelisele matšile, peeti läinud ööl kolm kohtumist ka läänekonverentsis. Kõigis paarides alustasid kodumeeskonnad seisus, kus olid mängudega 0-2 taga ehk siis ülioluline oli kodupubliku toel oma mäng käima saada. Sellega tulid kõik kolm - Minnesota Wild, Chicago Blackhawks, Dallas Stars - ka kenasti toime. Kamba peale visati kuus väravat ja külaliste trio - Colorado Avalanche, St. Louis Blues, Anaheim Ducks - vastu lahkust ei näidatud.

(foto: Twitter @bengarvin)
Wild oli kodujääl täiesti teine tera kui võõrsil. Näiteks paugutati lõpuks väravale üle kahe korra rohkem viskeid, kui seda tegi Avalanche - 46-22. Mõlemad pooled genereerisid rohkelt korralikke väravavõimalusi, kuid maskis meestel oli hea päev. Wildi väravasuul oli Ilja Brõzgalovi välja vahetanud Darcy Kümper.

Võis arvata, et võiduvärav sünnib lõpuks kellegi kukla või tagumiku põrkest ning peaaegu nii ka oli. Mikael Granlund sai võiduvärava enda nimele, kui lisaajaast oli mängitud veidi üle viie minuti. Varemgi suurepärase kepi käsitlemisega silma paistnud soomlane suutis litri võrku lükata olles ise jääl kõhuli.


"Mängisime väga hästi ja lõime rohkelt võimalusi. Lõpuks saime vaeva eest ja tasu ning peame sedamoodi mängimist jätkama," ütles väravakangelane pärast mängu.

Kohtumises oli ka üks kole kokkupõrge, mis lõpetas Avalanche'i kaitsja Tyson Barrie tööpäeva. "Me kaotasime oma parima ründava kaitsemängija. See pidanud olema 5-minutiline karistus, mis võinuks kogu mängu käiku muuta," tunnistas Avalanche peatreener Patrick Roy. Barrie peab põlve vigastusega jäält eemale jääma 4-6 nädalaks.

Vigastuse tagajärjel jäi olulisest kaitselülist ilma ka Anaheim Ducks. Stephane Robidas vigastas taas oma paremat jalga, mille tõttu oli ta juba eelnevalt sel hooajal juba neli kuud audis. Ducks küll domineeris kolmandat kohtumist Starsi vastu - väravale visked 37-22 - kuid kodumeeskonna väravavahi Kari Lehtoneni supermäng tõi siiski Starsile esimese playoffide võidu alates 17. maist aastal 2008. "Kari oli uskumatus hoos ja vaat, et tõi üksi meile selle võidu koju," ütles skoorimisega alustanud meeskonna kapten Jamie Benn.


Ducks oli pärast mängu pettunud vastaste füüsilise mängu peale. Näiteks käidi tümitamas ka Ryan Getzlafi, kellel hiljuti lõug kokku õmmeldi. "Eks võidu nimel tuleb kasutada ükskõik, milliseid meetmeid, kuid minu meeskond ei teeks seda eales, " oli pahane Ducksi peatreener Bruce Boudreau.

Blackhawks oli valusal kombel varasemad kaks mängu Bluesile kaotanud lisaajal ning seda nii, et normaalaja lõpuhetkedel anti eduseis käest. Esimeses kodumängus ei tulnud kaotus aga kõne allagi. Eriti kuna väravavaht Corey Crawford oli mängimas nagu mees teiselt planeedilt. 2-0 võidumängus tuli tema poolt lõpuks 34 tõrjet. Häbiga pidi aga peeglisse vaatama Bluesi puurilukk Ryan Miller, kes võimalik, et lasi avavärava puhul sündida ühel oma karjääri kõige pehmemal väraval.

Ilma oma kapteni David Backesita mänginud Bluesi peatreener Ken Hitchcock ei olnud aga tulemuses väga pettunud: "Teadsime juba alguses, et seeria läheb pikaks. Mängisime hästi, aga vastaste väravavaht on kiitust väärt."

Võib eeldada, et need kaks pakuvad hokifännidele tõesti veel pikalt pinget. "Kõik kolm mängu on seni olnud väga pingelised ja tasavägised," tunnistas Blackhawksi peatreener Joel Quenneville. Blackhawks suutis võidu kindlustada alles lõpuhetkedel Marcus Krügeri tühja võrku suunatud väravast.


Loodetavasti ei jää kolm tasavägist mängu ka ilma neljandata. Ja viiendata. Ja kuuendata. Ja seitsmendata.

Kommentaarid