Ducks haaras taas juhtohjad

Seeriat Dallas Starsi vastu võimukate koduvõitudega alustanud Anaheim Ducks lasi vaeval välismängudes raisku minna. 2-2 seeria seis oli libe ühe karika favoriidi jaoks, kuid mugavate koduseinte vahel näitas Ducks taas oma potentsiaali. Teemu Selänne ja Ryan Getzlaf olid koosseisus tagasi ja kui Starsil õnnestus kaks kolmandiku enamvähem kaasas rippuda, siis viimase 20 minutiga läks kodumeeskond oma teed. Kindel 6-2 võit ja võimalus järgmises kohtumises oma edasipääs kindlustada.

(foto: CBS Los Angeles)
Mõlemad Getzlaf ja Corey Perry said Ducksi poolelt kirja kolm punkti. See on ka Getzlafi karjääri playoffide rekordi kordus. Varasemalt oli ta kolm silma kogunud kahes kohtumises. Ühtlasi oli kuus väravat Ducksi playoffide rekordi kordus. "Tundsin ennast mängu käigus järjest paremini," kommenteeris Getzlaf tagasitulekut. "Publik oli uskumatu. Nad andsid meile tohutult energiat."

Hea meel kapteni tagasi saamise üle oli mõistagi ka Ducksi peatreeneril Bruce Boudreaul. "See on nagu suure venna naasmine. Kutid tundsid end palju turvalisemalt ja Getzlaf tegi suurepärase mängu," ütles Boudreau, kel oli taaskord põhjust ka vastaste mängustiili kritiseerimiseks. Ryan Garbutt virutas Perry'le õrna kohta.


Stars oli selgelt oma närvidega hädas. Detroit Red Wingsi peatreener Mike Babcock on öelnud: "Frustratsiooni tundmine on lihtsalt energia raiskamine." Neid sõnu pole aga teiste seas nähtavasti kuulnud ka Antoine Roussell.


Vihastamiseks muidugi oli põhjust ka. Terve seeria vältel on oldud hädas stabiilse mängutaseme hoidmisega ja nii ka sel korral. Rahul sai olla vaid teise kolmandikuga. "Teisel kolmandikul domineerisime me täielikult, registasime posti ja latti, kogu mäng käis vastaste tsoonis," ütles Starsi peatreener Lindy Ruff, kes tunnistas, et mäng kaotati eriolukordades. Kogenud peatreeneriga tuleb ka nõustuda. Ducksil oli kuus arvulise enamuse võimalust ja neist realiseeriti tervelt neli! Stars pani seitsmest null.

Väravale viseked olid lõpuks 36-23 Starsi kasuks. Kari Lehtonen tegi vai 16 tõrjet enne kui ta viimase kolmandiku keskpaigas pärast Ducksi viiendat tabamust Tim Thomase vastu välja vahetati.

Olles eelmises kohtumises välja vahetatud oli Ducksi väravasuul taas tagasi Frederik Andersen. Noor taanlane oli oma vigadest õppinud ja kogus endale 34 tõrjega väga ilusa protsendi 94.4%.

Nagu nende kahe vahel kombeks saanud, siis jagati ka rohkelt karistusi. Neist enamus mängu lõpuhetkedel. Ducksile lõpuks 57 minutit ja Starsile 64.


Ei tea, kas pärast supermängu tegemist Getzlaf ise veel mäletab seda oma kohutavat eksimust Starsi esimese värava puhul. Kuuendas mängus, mis peetakse Dallases, sellised apse endale kindlasti lubada ei saa. Stars on nüüd elu eest võitlemas.

Kommentaarid