Evander Kane'i tulevik taas küsimärgi all

Winnipeg Jetsi fännid rõõmustasid eile Toronto Maple Leafsi vastu saadud 4-2 võidu üle, kuid samas oli kõigi peas ka üks suur küsimus - kuhu jäi Evander Kane? Playoffide konkurentsist väljas oleva Jetsi peatreener Paul Maurice ütles enne mängu, et austusest teiste vastu paneb ta väljakule parima koosseisu olgugi, et võiks hooaja viimastes mängudes uusi nägusid proovida. Tuleb aga siis välja, et Jetsi parim koosseis on hetkel selline, kuhu ei kuulu Evander Kane. 22-aastane snaiper saabus eile Air Canada Centre'isse ülikonnas.

(foto: Richard Wolowicz/Getty Images)
Pärast mängu õnnestus meedial Maurice'i huulilt saada kätte üsnagi kõnekas lause. Jaanuaris Jetsi peatreeneri tooli enda istumise alla saanud Maurice vastas küsimusele, mis peaks Kane tegema, et koosseisu mahtuda: "Ta võiks väljaku äärde ilmuda."

Kas 2009. aasta drafti 4. valik magas ehk mingi päev trenniaja maha? Või ei jõudnud mängueelsele miitingule?

Jets oli Torontosse saabunud päev varem ja Kane käis nautimas Toronto Raptorsi ning Indiana Pacersi vahelist kossumatši, istudes kodumeeskonna pingi taga. Õlletops käes.

Kane'il on käsil teine järjestikune pettumust valmistav hooaeg. Mullu tõi ta 48 kohtumisega vaid 33 punkti (17 + 16). Tänavuseks saagiks on 60 mänguga 41 punkti (17 + 22). Alles kaks hooaega tagasi oli tegu 30 värava mehega. See tõi talle ka 6-aastase 31 ja poole miljoni dollari (22.8 miljoni euro) suuruse lepingu.

Hooaja keskpaigas olid üsnagi aktiivsed ka jutud seoses tema klubist lahkumisega. Usutavasti kuuleme neid ka terve suve jooksul. Võimalik, et keskkonna muutus tuleks ka talle kasuks. Huvilisi peaks Kane'ile jaguma, kuid samas oleks Jetsil muidugi keeruline midagi korralikku vastu saada.

Lisaks alavormile kisuvad kõik väljakuvälised probleemid mehe väärtust alla. Lisaks muule ootab Kane'i ees ka üks kohtukeiss. Väidetavalt tungis ta möödunud aasta augustis kodulinnas Vancouveris kallale mehele, kelle elukvaliteet on nüüd pärast seda kõvasti kannatada saanud. Selle eest nõutakse loomulikult kahjutasu. Süüdistus lõhnab selge liialdamisena, kuid ega päris õhust ka selliseid asju ei saa välja imeda.

Kommentaarid