Lightning ootab päästeinglit

Tampa Bay Lightning on oma esimesi playoffe alates aastast 2011 alustanud pettumust valmistavalt. Montreal Canadiens, kellega mängiti põhihooajal neli tasavägist kohtumist, on kindlalt oma võtmas. Rekordilised 24 Stanley karikat võitnud Kanada klubi on seni peetud kolmes kohtumises võimutsenud ning pääsenud teenitult ka mängudega 3-0 ette. Lightningu jaoks on seis raske, kuid kuniks seeria läbi pole saanud, siis mitte veel lootusetu. Keerulisest seisuks pääsemiseks oleks vaja aga mõnda päästeinglit.

(foto: Getty Images)
Eilse seisuga oli Lightning kolme kohtumise jooksul keskmiselt sooritanud 27.9 väravale viset mängu kohta. Seda on küll 0.3 võrra rohkem kui põhihooaja keskmine saak, kuid veel vähem on neid sooritanud vaid kolm meeskonda. Philadelphia Flyers (20), Boston Bruins ja Anaheim Ducks (mõlemad 27). See kolmik on ka oma esimesed võidud kätte saanud ning Ducks isegi oma seeriat Dallas Starsi vastu juhtimas. Seda tänu kindlamale kaitsemängule ja väravavahile. Lightningu ja enamjaolt Anders Lindbäcki tõrjete edukus on seni olnud vaid 88.1%. Meeskond tunneb puudust oma esiväravavahist Ben Bishopist, kuid parandamisruumi leidub mujaltki. Meeskond vajab päästinglit, kes seeriasse pöörangu tooks. Kes võiks selleks olla?

Tyler Johnson

Põhihooajal kollanokade arvestuses 24. tabamusega suurimaks väravakütiks kerkinud Johnson on seni playoffides istumas nulli peal. Samuti on tal söödupunkte vaid üks olgugi, et oma meeskonna ründajate seas on ta enim mänguaega saanud mees. Nähtavasti on karjääri esimene NHL-i playoff-seeria noore mängumehe jalad veidikene värisema pannud. Samas on ta pinge keskkonnas mänginud AHL-i playoffe ja seda ka väga edukalt - 32 mänguga 35 punkti (16 väravat). Lightning vajab tema poolt suuremat panust.

Ryan Callahan

Märtsis eelkõige kaitsemängu tugevdama toodud Callahan alustas oma karjääri Lightningus ka silmapaistva panustajana rünnakul. Esimese 15. mänguga tõi ta 11 punkti (6 väravat). Playoffides pole tal aga seni ei väravaid ega sööte ning samuti -4 näitaja. Samasugust produktiivsust nagu see oli põhihooajal on tema poolt keeruline loota, kuid Callahan on sedavõrd võitlusliku hingega mängumees, et tema +/- näitaja ei tohiks kindlasti kolme mänguga sedavõrd kreenis olla.

Valtteri Filppula

Filppula on Callahaniga ühes kolmikus, seega on ka temal seni kirjas -4. Kolme mänguga on tal üks söödupunkt, kui põhihooaja lõpetas ta 25 värava ja 33 sööduga 75-st mängust. Alates aastast 2007 on soomlasel nüüdseks kirjas 108 playoff-mängu. Mitte ükski tänavu playoffides kaasa lööv mängumees pole selle ajaperioodi vältel nii palju kohtumisi kirja saanud! Tal on rohkelt kogemusi ja nende toel peaks ta juhtima üsna noort meeskonda.

Kommentaarid