Penguins ja Ducks mängisid võidud maha

Columbus Blues Jacketsi ja Pittburgh Penguinsi vastasseisu on saatmas kummaline anomaalia, kus võidu teenib meeskond, kes jääb mitmeväravalisse kaotusseisu. Seega ei saa pidada üllatuseks seda, et nüüd, kus oli Penguinsi kord eduseisu hoida, siis lõpuks võitu kätte ei saadud. Anaheim Ducks alustas Dallas Starsi vastu imeliselt ja haaras 2-0 juhtseisu. Pärast avakolmandiku läks aga rünnak koju ja Stars pani neli tükki järjest. Mõlemad seeriad on nüüd 2-2 viigis, kui kolitakse üle taas favoriidi koduhalli.

(foto: Kirk Irwin/Getty Images)
Penguinsi kollapsis pole vaja kaugele vaadata, et süüdlane leida. Meeskonna väravavaht Marc-Andre Fleury on üleelamas järjekordset playoffide õudust. Vaid 22 sekundit enne normaalaja lõppu kinkis Blue Jacketsile 3-3 viigivärava tema arutu väravasuult välja tulemine ja kui sinu vastu visatakse ligi poolelt väljakult värav, nagu see oli lisaaja kolmandal minutil, siis olnuks ehk parem üldse koju jääda.

Penguins alustas väga võimsalt, kui 11 minutiga olid tablool numbrid 3-0, kuid kokkuvõttes jäädi väravale visetega Blue Jacketsile 25-42 alla. Seega ei saa öelda, et kodumeeskond midagi sellest kohtumisest ei väärinud. Võttesse arvesse, millist võitlustahet 0-3 kaotusseisust välja ronides näidati, siis oli igati sobilik, et sellise esitusega tuli ära klubi läbi ajaloo esimene kodune playoffide võit.


Sidney Crosby ja Jevgeni Malkin jäid järjekordselt väravata ning võib öelda, et Penguinsi efektiivseim mees on seni olnud Paul Martin. Kogu põhihooajaga vaid 15 punkti toonud kaitsjal on nüüd nelja mänguga kirjas kaheksa silma. Päris nii need asjad käima ei peaks.

Brandon Dubinsky on Crosby'le hetkel selgelt ära tegemas. Blue Jacketsi mees on maailma parima hokimängijaga viimases kahes mängus jääd jaganud 72% vahetustest. Tal on kirjas üks värav ja kolm söötu, Crosby'l vaid üks sööt.

Fleury on nüüd 3+ väravat enda selja taha lasknud 15. playoff-mängus viimasest 18-st. Tegu on vägagi mageda näitajaga ühe tippklubi esiväravavahi puhul, kuigi kambakesi asuti oma puurivahi suhtes kaitsepositisioonile. Süüdistati kõike muud välja arvatud meest ennast.

Ducks alustas kohtumist ilma Teemu Selänne ja Ryan Getzlafita. Kapten jäeti viimasel hetkel eemale "ülakeha vigastusega" ja võib spekuleerida, et selleks oli just tema lõug, mis esimeses mängus katki tehti ning mida vastased eelmises matšis lähemalt uurimas käisid. Selänne saatus oli selge juba varem. Ei istunud see ei mehele endale ega ka tema 18-aastasele pojale.

(foto: Twitter)
Kummagist alguses aga erilist puudust ei tuntud. Esimesele puhkusele mindi 2-0 eduseisus. "Kõik oli avakolmandikul täielikult meie kontrolli all," muljetas pärast mängu Andrew Cogliano. "Osad väravatest, mis endale lasime olid ka meie endi eksimustest tingitud."

Ducksi 23-st väravale viskest tervel 11 tulid avakolmandikul. Teise 20 minuti saak oli vaid kolm! "Ei juhtu just tihti kui meist rohkem vaeva nähakse;" ütles Starsi peatreener Lindy Ruff. "Viimased 40 minutit töötasid poisid aga nii kõvasti kui üldse jaksavad."


Kohtumine lõppes väikese kukepoksiga. Stars kogus lõpuks 35 karistusminutit, Ducks 47.


Võib arvata, et nende kahe vahelised mängud lähevad edaspidi veelgi füüsilisemaks ja ka pingelisemaks, sest Stars pole valmis midagi kergelt ära andma.

Kommentaarid