Hokiime viis Ducksi teise ringi

19 232 silmapaari, kes jälgisid läinud ööl Dallas Starsi ja Anaheim Ducksi vahelist kuuendat kohtumist said kustumatu mälestuse. Väga tempokas matšis nähti ära üheksa väravat ja võõrsil mänginud Ducks noppis tõelise ime toel endale võidu. Koos sellega ühtlasi ka edasipääsu teise ringi. Starsile maksis kätte ikka see sama sündroom, mis meeskonda kogu seeria ajal saatis. Mängiti hästi, aga lõpus kustuti. Ducks hakkas viimasel kolmandikul võimsalt lammutama ja see tõi ka tulemuse.

(foto: Jerome Miron/USA TODAY Sports)
Väravale visete arvestuses oli Starsi edu enne viimast 20 minutit 19-14. Numbrid tablool olid parajasti läinud ka samasse auku, Stars juhtis 4-2. Sajad ajakirjanikud olid valmis kirjutama, kuidas Starsile päästis seitsmenda kohtumise ebatõenäoline kangelane Trevor Daley. 30-aastane kaitsja oli kirja saanud kaks väravat.

Lõpuks sai aga kangelaslikuks Ducksi meeleheitlik ponnistus. Viimane kolmandik lõpetati väravale visete arvestuses 15-5 ülekaaluga ja päris lõpuhetkedel saadi ka viik kätte. Nick Bonino skooris kui mänguaega oli järel veel 2:10 ja Devante Smith-Pelly, kui veel mängida 24 sekundit. "Oleme seda kogu hooaja vältel teinud, tulnud kaotusseisust välja, eriti viimasel kolmandikul," märkis Andrew Cogliano, kes tegi eeltöö lisaajal sündinud võiduväravale. Selle autoriks oli taas Bonino, kes oli selle üle loomulikult ütlemata uhke. "Playoffides võiduvärava viskamine on miski, millest lapsena mängides unistad," ütles 26-aastane ründaja, kellel selja taga karjääri edukaim hooaeg.

Selline tagasitulek oli ootamatu ja ebatõenäoline ning lõi pahviks ka Ducksi peatreeneri Bruce Boudreau. "Ma ei uskunud üldse sellesse," tunnistas Boudreau. "Oled alati lootusrikas, kuid sügaval sisimas annad endale ikkagi aru, et tõenäoliselt seda siiski ei juhtu."

Stars oli muidugi meeletult pettunud. Kolmeväravaline avakolmandik andis meeskonnale võimsa energiasüsti ja neljanda tabamusega lõpetati ka Ducksi väravavahi Frederik Anderseni õhtu, kuid võidust jäädi siiski ilma. "Hoki on vahest julm mäng," märkis Starsi peatreener Lindy Ruff. "Väga-väga julm, kui arvestada, et mängisime täna nii hästi kui võimalik."


Riietusruumi marssides elas Andersen ennast välja ühe laua peal. 12-st väravale viskest tõrjus ta vaid kaheksa.


Vahetusmees Jonas Hiller tõrjus kõik 12 vastaste üritust. Boudreaul on kindlasti mõtteainet keda usaldada järgmises ringis. Ducksi vastaseks saab paari Los Angeles Kings - San Jose Sharks võitja.

Kaks söödupunkti kogunud Soome legendist Teemu Selännest sai 43 aasta ja 207 päeva vanuselt Chris Cheliose järel teine "saurus", kes playoffides 2+ sööduga mängu teinud. Legendaarne kaitsja tegi seda tervelt 45 aasta ja 102 päeva vanuselt Detroit Red Wingsi värvides aastal 2007.

Kommentaarid