Blues ja Blackhawks pakkusid järjekordse põnevusetenduse

Kesk divisjoni rivaalid St. Louis Blues ja Chicago Blackhawks jätkavad rahvale korraliku meelelahutuse pakkumist. Scottrade Centre'isse kogunenud publik sai taas rohkem kui pileti peale välja käidud summa eest algselt välja lubatud oli. Sarnaselt esimesele kohtumisele läks ka teine matš kahe kange vahel lisaajale. Lõpptulemus oli aga järjekordselt sama. Blues võitis 4-3. Põnevas mängus tehti kahepeale ka veidi ajalugu. Viis erinevat kaitsemängijat said tabamuse kirja ja playoffides juhtus see viimati 20 aastat tagasi.

(foto: Dilip Vishwanat/Getty Images)
Sarnaselt avakohtumisele alustas Blues järjekordselt väga aktiivseks. Esimene värav oli kirjas seitsmendaks minutiks. Autoriks Chris Porter, kes 2003. aastal Blackhawksi enda poolt liigase draftitud. Üheski kohtumises ta aga klubi siiski esindada ei jõudnud. Blues korjas ta üles 2008. aastal ja huvitaval kombel sündis ka samal aastal tema karjääri esimene NHL-i värav just Blackhawksi vastu.

Suur erinevus võrreldes avamänguga oli aga see, et esimesele puhkepausile läks eduseisus Blues. 2-0 viskas vaid mõni sekund enne esimese kolmandiku lõppu Kevin Shatterkirk. Ryan Miller oli taas superhoos ja kui võtta ka tema tõrjed eelmisest matšist, siis lõpuks sai Bluesi väravavaht kokku 53-st järjestikusest tõrjest koosneva seeria, enne kui Duncan Keith selle teisel kolmandikul lõpetas.

Blackhawksi come-back näis olevat perfektselt täide viidud, kui viimasel kolmandikul skoorisid Brent Seabrook ja Michal Rozsival, kuid võitu siiski kätte ei saadud. Väga olulist rolli mängis kohtumise lõppresultaadis Seabrooki jõuvõtte David Backesi vastu, mis tuli viis minutit enne normaalaja lõppu. Bluesi kapten sõideti väga valusalt boordi ja kuigi Backes ise tahtis koheselt hakkata asju rusikatega klaarima, siis oli selgelt näha, et kõrvus kumisev linnulaul seda siiski teha ei lasknud. "Ma ei sihtinud tema pead ega üritanud midagi jõhkrat," oli Blackhawksi kaitsja pärast mängu kiire vabandama.


Seabrook visati mängust välja ja Blues sai 5-minutilise ülekaalu. Blackhawks näis olevat sellega juba toime tulnud, aga teist kohtumist järjest sadas normaalaja lõpus kaela külm dušš. Vladimir Tarasenko viigistas mängu 3-3 peale vaid seitse sekundit enne lõpuvilet.

Blackhawks oli oma distsipliini hoidmisega hädas. Lõpuks koguti 41 karistusminutit, kaks korda rohkem kui Blues. Ka lisaaega alustati kohe karistusega, mille sai kapten Jonathan Toews kõrge kepi eest. Sellega tuldi veel toime, aga peatselt nõelas Bluesi kõige staažikam liige, kaitsja Barrett Jackman ning mäng oli läbi. "Mul olid jalad koos, aga kuidagi moodi lipsas litter läbi," tõdes lõpuks 27 tõrjet teinud Corey Crawford pettunult. Väidetavalt loopis Blackhawksi väravavaht enne pressi ette ilmumist ka riietusruumis oma varustust mööda tuba ringi.


Läbiaegade on playoffides 2-0 edu omanud meeskonnad pääsenud järgmisesse ringi 287. korral 332-st ehk 86:4% juhtudest. Seeria jätkub Chicagos meie aja järgi ööl vastu teisipäeva.

Kommentaarid