11 mängu ja 52 väravat - oli, mida vaadata

Tihe mängude õhtu valmistas kindlasti enim rõõmu Toronto Maple Leafsi toetajatele. Leafs, kes oli ise viimasest kümnest võitnud vaid ühe kohtumise, alistas 3-2 Calgary Flamesi ning ka kõik ülejäänud tulemused läksid nende kasuks. Võimsa ajalooga Leafs (13 Stanley karika võitu) pakub alati ka vastasfännide seas rohkelt kõneainet ja kui siin juba vahepeal naerdi, et vahtralehekesed järjekordselt oskavad oma ilusa seisu ära rikkuda, siis Leafsil on veel võimaluse viimasena parem naer välja lasta.

(foto: Frank Gunn/Canadian Press)
Meeleheitlikud ajad teadupärast toodavad tihtipeale ootamatuid tulemusi ja nii läks ka Flamesi vastu, kui võiduvärava sai enda nimele David Clarkson, kes viimati skooris 4. jaanuaril. Suvel klubiga 7-aastase ja 36.75 miljoni dollari (26.65 miljoni euro) suuruse lepingu sõlminud ründaja jaoks oli tegu alles hooaja viienda tabamusega.

Kui oma töö oli tehtud jäädi ootama uudiseid teistest mängudest ning need olid ka positiivsed. Devils jäi karistusvisete seeria järgselt 2-3 alla Sabresile, Capitals sai piinliku 05 kaotuse Starsi vastu ja Blue Jackets kinkis ära 2-0 eduseisu ning kaotas lõpuks lisaajal Avalanche'ile.

Idakonverentsi 8. ja 12. kohta lahutavad vaid viis punkti. Enamus meeskondadel jääb mängida veel seitse kohtumist.

Leafsi fännide kõrval tunnevad täna kindlasti selget rahulolu ka Tampa Bay Lightningu ning Montreal Canadiensi toetajad. Lightning võitis läinud ööl omavahelise kohtumise 3-1, kuid Tampa Bay Times Forumist lahkusid mõlemad pooled hea enesetundega. Konverentsi domineerinud Boston Bruinsi ja Pittsburgh Penguinsi kõrval tõusti järgmisteks, kel playoff-pilet taskus. Mängu võiduvärav tuli Tyler Johnsoni poolt, kelle jaoks see oli hooaja 23. tabamus. Lightningu värvides on oma kollanokahooajal sama palju suutnud vaid üks mees - Steven Stamkos.

Õhtu suurim üllatus oli Penguinsi 1-4 alla jäämine Carolina Hurricanesile. Enne eilset olid Crosby & co kõik kolm tänavust mängu Hurricanesi vastu võitnud ja seda ka üsna võimsa väravate vahega 12-6. Mindi ka seda kohtumist juba 9. minutil tänu Chris Kunitzi väravale juhtima, kuid see jäi ka õhtu ainsaks positiivseks hetkeks. Kunitzi värava juures söödupunkti kirja saanud Crosby tõusis nüüd esimese mehena 100 punkti peale. Paremuselt järgmisel, Anaheim Ducksi liidril Ryan Getzlafil, on kirjas "vaid" 83 silma.

Kommentaarid